След приключването на основния ремонт в края на януари 2023

...
След приключването на основния ремонт в края на януари 2023
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 21 март

След приключването на главния ремонт в края на януари 2023 година и цялостното му видоизменение, оперативният бранш в отделението по детска хирургия на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ към този момент разполага с съвременна лазерна техника, оповестиха от лечебното заведение за Moreto.net.

На към този момент познатото за варненци пространство за образно изкуство навън пред хотел Одесос, на входа на Морската градина, е ситуирана втора част от сборната интернационална фотографска галерия „ ТЯ “, отдадена на дамите – „ Красотата на света “.

На този стадий няма средства за строителството на нова постройка за Регионалната библиотека във Варна и не е ясно по кое време ще бъдат обезпечени. Построяването на зданието обаче е заложено като приоритет в Плана за интегрирано развиване на община Варна и ще се търсят всевъзможни разновидности за реализирането му.

В дните преди началото на Европейския музикален фестивал Варна, който стартира на 23 март, солистите Йоанна Русева, цигулка, и Гийом Венсан, пиано, интензивно репетират с Български камерен оркестър - Добрич, под палката на маестро Арто Чифчиян. В Градската художествена изложба на Варна те ще солират на откриването на фестивала в Концерт за пиано, цигулка и струнен оркестър от Феликс Менделсон-Бартолди.

От варненската благотворителна акция " Аз имам вяра и оказвам помощ " оповестиха идната дата за събирането на капачки и стотинки, научи Moreto.net.

За четвърта поредна година варненски възпитаници са поканени да вземат участие в интернационален майсторски клас на ЦЕРН в България, научи Moreto.net.

Четири хидравлични помпи за рулеви машини, които да бъдат употребявани за потребностите на полярния ни транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ (НИК 421), има намерение да закупи Морско учебно заведение.

Последните години има взрив на български създатели и от ден на ден хора избират да четат български заглавия. Това сподели шефът на Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков “ Радка Калчева, съобщи кореспондент на Moreto.net.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР