След приемане на мандата председателят на БСП Корнелия Нинова каза,

...
След приемане на мандата председателят на БСП Корнелия Нинова каза,
Коментари Харесай

Асен Василев обяви условията, при които би останал в следващ кабинет

След приемане на мандата ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че ще беседва с партиите от Народното събрание без Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС да остане част от служебния кабинет.

В коридорите на Народното събрание служебният министър на финансите Асен Василев показа изискванията, при които би приел да взе участие в предстоящ постоянен кабинет, в случай че получи покана:

" Това, което е належащо, с цел да работя в един кабинет и да се усещам потребен, е първо една обща визия каква финансово-икономическа политика би трябвало да се организира. Трябва аз персонално да имам независимост за избора на екип. Министерският съвет като един колегиален орган би трябвало да бъде образуван от сътрудници, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и не на последно място -  не обичам телефонни позвънявания, тъй че би трябвало да имам тази независимост на взимане на решения, която президентът ми е дал ".
 
Той обаче не отговори на въпроса дали към този момент е получил покана от Българска социалистическа партия и отклони въпроса дали приготвя политически план дружно с различен министър от служебния кабинет Кирил Петков:

" В момента единственото нещо, в което вземам участие, е служебният кабинет. Смятам, че той е деполитизиран и би трябвало да остане подобен. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да вземам участие в нищо ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР