След прибиране на реколтата през есента всеки градинар прилага техники

...
След прибиране на реколтата през есента всеки градинар прилага техники
Коментари Харесай

Оставете корените на зарзавата да гният в почвата

След прибиране на реколтата през есента всеки градинар ползва техники за възобновяване плодородието на почвата. Някои употребяват торове, до момента в който други засаждат сидерати. Но има и различен вид. Факт е, че след прибиране на реколтата от зеле, изключително на късно зрелите сортове, опитните градинари не го изкореняват.

Корените, които остават в почвата, стартират да гният. В развой на изгниване те я насищат с потребни микроелементи и даже притеглят земни червеи. За поддържане може да се употребяват и зелеви листа, само че е значимо да са здрави. Достатъчно е да се разпилян из градината напролет и по-късно тя да се разкопае. Опитните градинари не изкореняват и доматите. В случая някои от тях даже ги поливат с препарати, които форсират гниенето. Гниещите корени на доматите също оказват позитивен резултат върху състава на почвата и извършват функционалността на зелен тор.

Отглеждането на краставици изтощава почвата. За да се възвърне нейното изобилие, е значимо да се подхващат ограничения незабавно след прибирането на реколтата.

След прибиране на краставиците опитните градинари предлагат сеитбата на фий. Тази студоустойчива просвета пораства с буйна зелена маса. Като цяло всевъзможни култури са подобаващи за засаждане след краставиците, само че има няколко неща, които би трябвало да имате поради.

Най-добре е да наблегнете на бобовите, а не на кръстоцветните зеленчуци. Засаждането на фий ще обогати почвата с азот, чийто недостиг се следи след развъждането на краставици. Препоръчително е незабавно след разкопаване на почвата -  още в същия ден, в крайни случаи на идващия, да се извърши сеитбата на тази просвета. Семената се разпръскват в браздите на влажна почва. Ако засаждането се прави през зимата, семената не се заравят, а се оставят на повърхността на почвата и се поръсват със сняг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР