След преговори до сутринтаБългария подкрепя „озеленяване“ на АЕЦ-сектораБрюксел заплаши Москва

...
След преговори до сутринтаБългария подкрепя „озеленяване“ на АЕЦ-сектораБрюксел заплаши Москва
Коментари Харесай

Съветът на ЕС без решение за енергетиката

След договаряния до сутринта
България поддържа „ озеленяване “ на АЕЦ-сектора

Брюксел заплаши Москва с изключване от SWIFT

Европейските водачи не реализираха единодушие за повишаващите се цени на силата, което и попречва реализиране на изводи по въпроса на приключилия рано в петък сутринта Европейски съвет.
Двете основни разлики бяха да бъде ли включена нуклеарната сила в таксономията на устойчивите вложения и към системата за търговия с излъчвания. Самият ръководител на Европейския съвет Шарл Мишел призна, че е имало несъгласия сред ръководителите, съобщи сътрудник на БНР.

Според „ Политико “ Чехия и Полша са поискали изключения от тази система. Те са на мнение, че повишаването на разрешителните за търговия с излъчвания са довели до покачването на цените на тока в целия Европейски съюз. Тези изказвания обаче били отхвърлени от много страни.

След приключването на срещата полският министър председател Матеуш Моравецки написа в „ Туитър “, че системата не работи и има потребност от промяна, вследствие на което страната му не може да допусне приемането на празни изводи.

Същевременно страни като Германия, Австрия и Люксембург не са се съгласили въпросът за таксономията да бъде включен в крайния документ. България е измежду страните, които поддържат концепцията на Франция нуклеарната сила да бъде оповестена за „ зелена “ с всички произлизащи от това последствия, в това число в областта на вложенията.

Европейските водачи обаче бяха единомислещи в позицията към Русия при положение, че тя още веднъж нападне Украйна Европейски Съюз ще наложи нови и по-тежки наказания като ограничения против съветски олигарси, възбрана за транзакции сред Европейски Съюз и съветски частни банки, както и изключването на тези банки от системата SWIFT.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР