След предупреждението на правителството за опасност от морски мини, отнесени

...
След предупреждението на правителството за опасност от морски мини, отнесени
Коментари Харесай

Морска администрация: Към момента няма непосредствена опасност морски мини да достигнат до крайбрежието ни

След предизвестието на държавното управление за заплаха от морски мини, отнесени от стихия от Одеса, са предизвестени всички кораби при засичане на рисков обект да алармират неотложно.

Според "Морска администрация " обаче, непосредствена заплаха няма, съобщи БГНЕС.

"Към актуалният миг няма непосредствена заплаха морски мини да доближат до българското крайбрежие. Самата циркулация на морските течения е такава, че те ще бъдат отведени надалеч от българските води. Някъде към Истанбул, Босфора и по-нататък ", разяснява Александър Илиев, шеф на "Морска администрация " Бургас.

" Ако въпреки всичко доближат до нашите води, това ще е от 8 до 10 дни ,

само че поради теченията ще преминат надалеч от нашите крайбрежия. От ИАРА към този момент са изпратили известие до рибарските сдружения ".

" Мярката към този миг е превантивна. Все още нямаме цялостна информация за количество и типа на мините ,

само че въпреки всичко от през вчерашния ден сме в връзка с двете огромни сдружения "Черноморски изгрев " и "БГ фиш ", с цел да предупредят своите кораби да внимават, в контакт съм и с Центъра ни за наблюдаване на риболова, само че те рапортуват, че времето е с нас. Не се разрешава влизането на лодки и кораби с ел. реализиране на улов, тъй че от тази позиция разновидностите за произшествие с наши плавателни съдове – риболовен, са понижени до най-малко ", съобщи за БГНЕС Христо Панайотов, изпълнителен шеф на ИАРА.

Областният шеф Стойко Танков привиква среща с присъединяване на Морска администрация, ИАРА и Гранична полиция за основаване на организация и съгласуване на превантивни действия.

Появиха се информации, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове. Във връзка с тези информации от Министерски съвет оповестиха, че българското държавно управление взима всички нужни ограничения. Умолява се популацията в областите Добрич, Варна и Бургас да демонстрира зоркост. При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, жителите се умоляват да алармират на телефон 112.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР