След предсрочните избори политическите сметки изглеждат все по-невъзможни заради мълчанието

...
След предсрочните избори политическите сметки изглеждат все по-невъзможни заради мълчанието
Коментари Харесай

Вариантите за кабинет: Ще успеят ли партиите в парламент 49 да сформират мнозинство?

След предварителните избори политическите сметки наподобяват все по-невъзможни поради мълчанието на част от политическите водачи. Имаме досега фрагментирана информация главно от постове в обществени мрежи. Все още чакаме формалните мнения и решения на двете огромни централи на обединенията, които взеха първото и второто място на тези избори- ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Кога да чакаме окончателните резултати?

Все отново вършим опит да сметнем мандатите и това, което се знае - прогнозата е на „ Маркет ЛИНКС “ на база 100% обработени протоколи на Централна изборна комисия. ГЕРБ-СДС ще разполага с 69 места в идващото Народно заседание.

Ето и някои вероятни конфигурации:

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ оформят устойчиво болшинство от 133 гласа, въпреки че тази настройка е най-невъзможна.

Дали обаче водачите ще стигнат до такова узряване и може ли България да бъде ръководена от такава коалиция следва да разберем.

Ако махнем от уравнението „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ и прибавяме друга настройка – онази, която гласоподава за хартиената бюлетина и връщането на смесения вид гласоподаване -  БСП и Движение за права и свободи - и по този начин гласовете стават 128.

Друг вид – настройка, която към този момент сме виждали. Тя е въз основата на ръководството на България през 2022 година, което е и последното постоянно ръководство. ПП-ДБ, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, само че те няма т болшинство – 98 гласа.

Какви са вероятните разновидности за обединения и изобщо бъдещето на България с – коментар на  публицистите Силвия Великова, Петьо Цеков, блогърът Асен Генов и продуцента Виктор Димчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР