След празниците асфалтираща техника влиза в участъка от пътя от

...
След празниците асфалтираща техника влиза в участъка от пътя от
Коментари Харесай

Започват кърпежи на пътя Аспарухово-Боровец-Галата

След празниците асфалтираща техника влиза в сектора от пътя от околност „ Прибой “ през околност „ Боровец “. Ще се извърши рехабилитация, като дейностите се финансират от програмата за настоящ ремонт и поддръжка на Община Варна. Около 4 700 кв. м. асфалтова настилка би трябвало да бъде отремонтирана за към седмица, заяви шефът на дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ Тихомир Тимов.

След приключването на рехабилитацията на обхода, което по проект би трябвало да стане при започване на месец октомври, ще стартира и главният ремонт на пътя „ Аспарухово “ – „ Галата “. Ремонтът беше съгласуван с края на туристическия сезон и първия образователен ден.

Що се отнася до общинския път от кв. „ Аспарухово “ за кв. „ Галата “, там главният ремонт ще обхване 3,4 км от отбивката за „ Карантината “ до кръстовището с пътя за околност „ Боровец “. Стойността на плана е близо 9,8 млн. лева с Данък добавена стойност и се осъществя по Инвестиционната стратегия за общински планове на Министерството на финансите, по която Варна получава 100 млн. лева за 2024 година

По ремонтирания сектор ще се извърши замяна на ВиК мрежата, ще се изградят бордюри и двустранни тротоари с широчина от 1,5 до 3 метра и скосявания за досегаемост, замяна на настилки, маркировка, улично осветяване, кабелни линии, отводняване и други

По-рано кметът Благомир Коцев инспектира пътя и ревизира обхода през „ Боровец “, защото след затварянето на пътя „ Аспарухово “ – „ Галата “, този обход ще е главно трасе за жителите и ще изисква повече време за напредване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР