Германският автомобилен производител Volkswagen ще съкрати няколкостотин работни места във

...
Германският автомобилен производител Volkswagen ще съкрати няколкостотин работни места във
Коментари Харесай

Volkswagen започва съкращения на работни места в Китай поради спад в продажбите, предстои и Audi

Германският авто производител Volkswagen ще редуцира няколкостотин работни места във заводи в Китай през идващите три години заради спад на продажбите. Това заяви Bloomberg, базирайки се на анонимни източници.

По тяхна информация продължаващият спад в продажбите е довел до обилни разноски за компанията, които тя се стреми да понижи посредством сходни ограничения. Намаляването на работните места в Китай се вписва в тактиката, в границите на която управлението на концерна си е сложило за цел да понижи световните разноски с 20% до 2026 година Съкращаването на работни места в китайското поделение на Volkswagen ще „ се случи на стадии “, като някои чиновници, в това число междинни и висши мениджъри, ще бъдат осведомени за желанията на компанията още тази седмица.

Според оценките на организацията аргументите за спада на продажбите на Volkswagen в Китай са общият спад на потребителското търсене в страната, както и възходящата известност на електрическите транспортни средства, в това число тези, създадени от локални съперници, в това число китайският тръст BYD. Източници на Bloomberg означиха, че различен немски авто производител, Audi, също има намерение да прибегне до съкращения на личния състав в китайските си фабрики.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР