След постъпването на Кирил Домусчиев в „Софиямед“са създадени абсурди условия

...
След постъпването на Кирил Домусчиев в „Софиямед“са създадени абсурди условия
Коментари Харесай

Ченалова: Условията на работа в Софиямед са абсурдни след постъпването на Домусчиев

" След постъпването на Кирил Домусчиев в „ Софиямед “са основани парадокси условия за работа. Дадена е заповед на РЗИ, съгласно която е спрян приемът и изписването на пациенти. Наложена е карантина на първа и втора база на болничното заведение, взети са проби на личния състав и е подредено се извърши стерилизация. Такава обаче не е осъществена. Това съобщи пред " Евроком " някогашният арбитър Румяна Ченалова.

" От хората са конфискувани проби за ковид и всички са негативни. Тези хора са в условия на карантина, само че работят 24 часа. Там те обслужват и пациенти от родилно поделение. Издадена е следваща заповед, съгласно която пациентите с една негативна проба ще бъдат изписани, а хората от личния състав остават да работят до втора проба. Работещите там се водят заболели. Това са безусловно скандална обстановка. Хора в карантина са накарани да работят, макар че се водят заболели ", продължи Ченалова.

" Те са като пандизчии от 17-и март до в този момент. Техни близки им носят облекла, храна. Техни близки им обезпечават маски. Не е обезпечено нито едно защитно облекло. Хората плачат, тъй като не знаят докога ще останат там. Те работят в болнично поделение с пациенти. Аз разполагам със заповедта и съм говорила с хората оттова ", обоснова се съдията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР