След последния инцидент във влак, при който 20-годишно момиче бе

...
След последния инцидент във влак, при който 20-годишно момиче бе
Коментари Харесай

От БДЖ признаха за 80 рискови влака

След последния случай във трен, при който 20-годишно момиче бе намушкано с нож в нощния трен Пловдив-Варна от 25-годишен юноша, поражда въпросът кой носи отговорност за сигурността на пасажерите. " БДЖ транспортира над 21 милиона души годишно и произшествия като този, за благополучие, се броят на пръсти. Това е вторият за тази година ", сподели пред БТВ Григори Григоров, ръководител на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ ".

БДЖ е в ежедневна съгласуваност с жандармерията и полицията по отношение на наблюдението на някои рискови влакове, които са към 80, признаха от управлението. Успоредно с това се прави подготовка на личния състав за реакция в спешни обстановки. " Тези влакове се следят при потегляне и по време на придвижване. Това са нормално нощни влакове, такива, които минават през рискови региони, където са вероятни офанзиви с камъни, както и влакове, които са в граничните региони, където са вероятни контрабандни дейности ", разясни Григори Григоров. Той посъветва пасажерите, които се усещат несигурни, да се обръщат към началника на влака или към най-близкия кондуктор.

Междувременно предприемчив комитет от чиновници на БДЖ внесе претенции до Народното събрание, до всички огромни политически партии и до Министерството на превоза. Те са обезпокоени за положението на железниците и считат, че се готвят нови съкращения на влакове и личен състав. Григори Григоров обаче сподели, че БДЖ не има намерение да редуцира влакове, а тъкмо противоположното. " С новия график на придвижване на влаковете, който влиза в действие от 15 декември, броят им е повишен спрямо предходната година. Броят на изминатите километри е повишен с към 300 000, разясни Григоров. Той обаче добави, че ще има съкращения на " неефективни процеси ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР