След последните промени в Конституцията при неизпълнение и третия мандат

...
След последните промени в Конституцията при неизпълнение и третия мандат
Коментари Харесай

Румен Радев ще избира следващия служебен премиер между 10 души

След последните промени в Конституцията при несъблюдение и третия мандат Народното събрание не се разпуска и ще продължи да работи.

Основният закон задължава президента след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател, да назначи служебно държавно управление и да насрочи нови избори в двумесечен период.

Според най-новите текстове в Конституцията назначението за длъжностен министър-председател се избира всред 10 души.

Това са ръководителят на Народното събрание, шефът или подуправителите на Българската национална банка -, Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година, Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас, Андрей Гюров и Радослав Миленков, съобщи БТВ.

Също длъжностен министър председател може да е Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, който е ръководител на Сметната палата и двамата му заместници - Горица Кожарева или Тошко Тодоров, или омбудсманът и заместник-омбудсмана - Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент или Елена Чернева - Маркова.

Ковачева е новият български арбитър в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР