След поредица от необичайни прекъсвания на електрозахранването в столичния квартал

...
След поредица от необичайни прекъсвания на електрозахранването в столичния квартал
Коментари Харесай

Серийно спиране на тока разкри 27 обрани трафопоста в столичния кв. Люлин

След поредност от необикновени спирания на електрозахранването в столичния квартал " Люлин " в последните дни, изключителна инспекция на " ЧЕЗ Раапределение " през почивните 6 и 7 май е разкрила, че 27 трафопоста в квартала са били обрани, оповестиха от сдружението във вторник.

При обхода е било открито, че в тези уреди липсват медни детайли, което и е довело до прекъсването на тока.

" Мрежата, която зарежда регион " Люлин " в София е кабелна, подземна и напълно актуализирана. Това не допуска чести разстройства на електрозахранването без външна интервенция. Ето за какво, когато регистрирахме спирания на електрозахранването, направихме съществени разбори. След като не открихме причина за тях, стартирахме ексклузивен обход на оборудванията. Само през почините дни открихме 27 обрани трафопоста. Очевидно не става въпрос за единични случаи, а за незаконна група, която единствено за дни е проникнала в доста наши уреди “, показва Виктор Станчев, основен действен шеф на " ЧЕЗ Разпределение България ", представен в известието.

Компанията е подала сигнал в Министерство на вътрешните работи за кражбите и е почнала замяна на изчезналите детайли в трафопостовете. Същевременно тя възнамерява да инсталира сигнално-охранителна техника на най-уязвимите уреди.

Проверката за ограбени трафопостове ще продължи във всички микрорайони на квартала, допълват от ЧЕЗ.

Компанията също по този начин приканва институциите да оказват помощ за отбраната на обществото, за по-строг надзор посредством законодателни ограничения и по-голяма социална непоносимост към този тип закононарушения. Тя моли и клиентите си да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес [email protected], в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната осведомителна линия на сдружението 0700 10 010.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР