След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите,

...
След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите,
Коментари Харесай

Борисов: Преговорите с ПП-ДБ могат да почнат следващата седмица, да видим оценката за министрите

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще стартира да води диалози по меморандума, препоръчан от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и ще сложи условия кои от тях може да поддържа и кои – не. Конкретните договаряния с Политическа партия - Демократична България могат да стартират едвам когато външният министър Мария Габриел и министър председателят Николай Денков показват доклада за активността на всички министри.

 

Това съобщи във Варна ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов разяснява, че е обикновено сред партиите да има спорове, само че би трябвало да се сплотяват към положителните неща, които са свършили и геостратегическата ориентировка на страната, а не да се наскърбяват.


" Като Мария Габриел и Николай Денков успокоят ситуацията, създадат и обзор на министрите, да дойдат и забележим доклада за министрите, тогава ние ще им сложим нашето изискване кои ние не можем да подкрепим, тъй като в края на краищата нашите гласоподаватели ще ни питат " Защо? "...

След понеделник, когато забележим оценките на министрите, ще приказваме за състава на Министерски съвет ", уточни Борисов.

 

От своя страна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разгласи, че чака от ГЕРБ оферти за бъдещето на ръководството и сядане на масата за договарянията след показания от обединяването меморандум:

" Сега се надяваме събота и неделя да минат и да се седне обикновено. Сега чакаме от ГЕРБ някакво предложение. Не може единствено да казваш: " Не сме съгласни с това, не сме съгласни с това... ". България има потребност не от кулоарни мнения, а от верните решения " за " и поемането на отговорност, като се сяда на действителни договаряния. Стига толкоз димки кой ще бъде външен министър и кой не. Въпросът е Комисия за защита на конкуренцията ще работи ли като хората в идващите пет години? Ще имаме ли Мартин Нотариуса? Ще имаме ли Пепи Еврото в идващите пет години? Това са същинските въпроси ".


Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР