След получен сигнал и проведени действия по разследване, служители на

...
След получен сигнал и проведени действия по разследване, служители на
Коментари Харесай

Измама с обещания за скъпоструващ мобилен телефон в интернет разкриха във Варна

След получен сигнал и извършени дейности по следствие, чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна са разкрили машинация, осъществявана в група в обществена мрежа, оповестяват от полицията. Потребители, членуващи в групата, са били подвеждани, че печелят скъпоструващ мобилен телефон, като за задачата само би трябвало да заплатят транспортните разноски по доставката. След като не получават така наречен „ премия “, потребителите на обществената мрежа са въвеждани в илюзия, че ще бъдат обезщетени за платената доставка с код за понижение при извършване на покупки, само че и това не се случвало.

При дейностите по следствие на случая са открити двамата уредници на схемата – В.М. (20 г.) и К.Г. (24 г.) от Благоевград. Установена е също още една участничка, която е употребена като „ муле “ – Б.П. (32 г.). Тримата са били арестувани.

Работата по документиране и доказване на осъщественото закононарушение продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Предполага се, че пострадалите от измамата са над 100. Сигнали за сходни закононарушения са получени в София, Бургас и Панагюрище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР