След показанията ми в прокуратурата, в ресторанта на мъжа ми

...
След показанията ми в прокуратурата, в ресторанта на мъжа ми
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова: Да, познавам Бойко Борисов, по-скоро сме се виждали по работа

След показанията ми в прокуратурата, в ресторанта на мъжа ми служители на реда направиха инспекция по сигнал от 2010 година за владеене на противозаконни птици, съобщи тя

Да, познавам Бойко Борисов. Не сме в близки връзки сигурно, през годините съм взела участие в някакви акции за деца на починали чиновници на Министерство на вътрешните работи и по-скоро сме се виждали по работа.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Ивайла Бакалова, „ Мис България 2001 “ и водещ очевидец по делото „ Барселонагейт “.

Борисов на моменти не познава и доста близка част от неговото семейство, тъй че не се удивлявам и по никакъв мотив това не ме наскърбява. Да не ме познава Бойко Борисов може би не е по никакъв начин неприятно. Казала съм задоволително по „ Барселонагейт “ в качеството си на очевидец, изясни Бакалова.

Преди дни Бойко Борисов съобщи, че не познава миската. " Как може да знае нещо за мен, като не ме познава? Поне футбол да сме играли ", бе коментарът на някогашния министър председател, като преди този момент бе показал, че не е виждал Ивайла Бакалова от десетилетия и не е приказвал с нея.

Познавам Борислава Йовчева, само че това ще е всичко, което ще кажа за нея, тъй като не желая да попреча на следствието. Не мога да кажа поради следствието дали тя ми е показвала тест за бащинство на детето й, както и по какъв начин се е сдобила с къщата в Барселона, добави тя.

Най-накрая прокуратурата се е събудила от дългия си зимен сън. Нямам поради единствено този основен прокурор, а много основни прокурори обратно. Прокуратурата се е събудила по политически аргументи. Също по политически аргументи беше и заспала. Но по каквито и аргументи да се е събудила, аз в действителност желая да видя какво ще направи тази прокуратура. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, споделя Бакалова.

Аз и целият български народ желаеме да разберем какво тъкмо се е случило. Надявам се целият български народ да получи възприятие за правдивост, показва тя.

Според мен следствието не цели да откри дали Борисов е татко на това дете. За мен това е ясно и спирам до тук. По-скоро какви пари са се вземали от държавни средства, с цел да се грижи за това дете, разяснява още миската.

Държавата се управляваше като персонална компания. Това, на което бях очевидец, беше 2-3 години опити за изнудване. Към мен имаше и има напън от свързани с политици. Изнудването стартира преди митингите, 2-3 години преди този момент. Веселин Денков в никакъв случай не е финансирал митингите, означи Бакалова.

Припомняме, че преди две години предприемачът Веселин Денков, с който Бакалова живее, беше арестуван по обвиняване за проведена незаконна група и лихварство. Той беше упрекнат по няколко каузи след присъединяване му в антиправителствените митинги през 2020 година Едно от тях е за подбуждане на убийството на Станка Марангозова, което е върнато от Военния съд на прокуратурата поради пропуски в обвиняването и следствието. Другото е за изнудването на същата жена, което е връщано няколко пъти от съда на прокуратурата.

Не се опасявам, тъй като нямам никаква взаимозависимост. В момента търсят видеа, да видят какво могат да изкарат за мен. Търсят мъже, клипчета, няма по какъв начин да ги намерят, моите мъже са обществено известни, от двама от тях имам деца, уточни " Мис България 2001 година ".

След показанията ми в прокуратурата, в ресторанта на мъжа ми служители на реда направиха инспекция по сигнал от 2010 година за владеене на противозаконни птици. Моят мъж се занимава с развъждане на птици от години и всичко е законно. Нямаме никакви терзания, само че това е отново " чук, чук, внимавайте какво вършиме, имате бизнес ". Аз не желая да мълча, съобщи още Бакалова.

Аз бих оставила Иван Гешев. Очевидно се е събудил. Очевидно желае да свърши нещо, по разпитите ми в прокуратурата видях, че се работи съществено. Бих му дала време да си свърши работата и да забележим дали е толкоз неприятен, колкото всички го изкарват, сподели още миската.

Ако Борисов е почтен, за какво не си даде имунитета? Аз ходя на разпит без юрист, заключи тя.

Припомняме, че във вторник Софийска градска прокуратура изиска основният прокурор Иван Гешев да желае от Народното събрание снемането на имунитета на някогашния министър председател и народен представител в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината беше следствието, по-популярно като " Барселонагейт ", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина, показват още от прокуратурата.

" Категорично не, тъй като би трябвало да си кьорав да не виждаш какво се случва сега " - това съобщи тогава водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ще си даде имунитета и напомни, че две години е бил без имунитет.

Миналата седмица по случая " Барселонагейт " бе разпитван и самият Борисов. Той дава отговор 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава водачът на ГЕРБ не изясни по какъв начин е минал разпитът му, само че неговият юрист Менко Менков даде детайлности пред публицисти. “Няма никакъв гейт, тъй като няма закононарушение. Ако имаше, доста от дълго време управляващите в Испания щяха да стартират следствие. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво закононарушение ”, сподели Менков. И уточни, че за 4 години следствие клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите постоянно били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвинен по това следствие е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил в Барселона единствено в ролята си на основен секретар на Министерство на вътрешните работи, кмет на София и на министър председател.

Сред разпитаните по делото нашумяло като " Барселонагейт " бе и Валентин Златев.

„ Бях поканен да дам отговори като очевидец по едно още веднъж нашумяло дело. Отговорих в границите на своята осведоменост и подготвеност. Надявам се да съм бил потребен ”, разяснява Златев, откакто беше разпитан в Софийската градска прокуратура ”.

В същия ден показния даде и Ивайла Бакалова.

Знам задоволително за къщата в Барселона и по тази причина ще дам показания като очевидец. Получавала съм закани поради този случай, сподели Ивайла Бакалова, преди да влезе в прокуратурата, където ще даде показания по досъдебното произвеждане " Барселонагейт ", поради което желаят имунитета на Бойко Борисов.

Не са загадка околните й връзки с Борислава Йовчева, която съгласно информации на непознати медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки връзки с някогашния министър председател.

" Радвам се, че прокуратурата се разсъни и стартира да проверява ", сподели още Бакалова. Тя напомни, че мъжът до нея също има остарели обвинявания, които съдът не приема и по тази причина връща следствията.

Според адв. Менко Менков прокуратурата има цялостна информация, че Борисов няма отношение към пране на пари и имотни покупко-продажби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР