След поисканото отстраняване на главния прокурорНо иначе ходът му щял

...
След поисканото отстраняване на главния прокурорНо иначе ходът му щял
Коментари Харесай

Рашков сам призна, че сигналът му е безсмислен

След поисканото премахване на основния прокурор
Но другояче ходът му щял да остави диря и да провокира бъдещи промени

Обвинява магистратите за подслушване

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков - създателят на сигнала до Висшия правосъден съвет, с който се желае отстраняването на Иван Гешев, самичък призна пред БНР, че настояването му е безсмислено. Той чака в четвъртък, когато сътрудника му - служебният правосъден министър Янаки Стоилов, сложи въпроса пред Пленума на Висш съдебен съвет, кадровият органи или да няма кворум, или да откаже да гледа настояването, или да го прегледа и откри, че то е безпричинно. Така самият Рашков удостовери мнението на представителя Сийка Милева, че цялата му акция е политически пиар.

„ По материала за основния прокурор работя доста преди да стана длъжностен министър, по тази причина не може да става дума за някаква специфична цел. Този материал даже много позакъсня, с цел да бъде сезиран Висш съдебен съвет...”, сподели Рашков. Той назова закононарушение да се разгласяват чатове и СРС-та и от думите му стана ясно, че не той, а някой различен в президентството, е същинският създател на настояването за оставка на Гешев. Защото от приложенията да вземем за пример излиза наяве, че Пламен Узунов - юридически консултант на Радев, се явявал в ролята на персонална секретарка на един обвинен предприемач - правил му информации по каузи в съда, в масивите на Министерство на вътрешните работи и т. н.

Също през днешния ден Рашков упрекна прокуратурата, че по нейно решение са били следени със СРС стотици жители по време на митингите. Той продължи да повтаря, че измежду подслушваните има и политици, и общественици, и елементарни жители, само че той нямал право да оповестява детайлности, а щял да приказва пред комисията за СРС в новото 46-то Народно събрание. И отново даде да се разбере, че няма нищо черно на бяло, тъй като „ положени били огромни старания материалите, съпътствали използването на СРС, да бъдат унищожавани”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР