След подадените оставки от трима министри - Николай Нанков, Валентин

...
След подадените оставки от трима министри - Николай Нанков, Валентин
Коментари Харесай

Борисов ще обсъди с коалиционните си партньори новите министри в понеделник

След подадените оставки от трима министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, новите кандидатури също ще са от квотата на ГЕРБ, удостовери във Варна министър председателят Бойко Борисов, който още в понеделник ще ги разиска с съдружните си сътрудници. Това сподели Борисов пред младежкия актив на ГЕРБ на конгрес във Варна, заяви БНР. Премиерът не отхвърли, че ще има и други оставки.

"Регионалният министър Николай Нанков е прелестен експерт, само че е изпратил пет писма, на които не е отговорено за ремонта на пътя, провокирал злополуката, където починаха 17 души, и това е неприемливо. Трябвало е да извика прокурори и да стои там, до момента в който не се ремонтира пътят “, това е споделил Борисов.

По отношение на коланите в рейсовете, министър председателят съобщи, че първата работа на новия министър ще бъде тази.

„ Дори 5000 рейса да останат в страната, би трябвало да сме безкомпромисни, тъй като става дума за живота на хората ", сподели той.

По мотив случая в Харманли с бащата на президента, Борисов изрично съобщи, че е неприемливо служителите на реда да вършат оперативки с локалния водач на Българска социалистическа партия, а министър Радев да не може да си управлява хората.

По-рано ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разяснява още веднъж във Варна трите министерски оставки и насочи остра рецензия към президента Румен Радев във връзка пътния случай с татко му, който съгласно него, е прикриван девет дни.

"Министрите са от квотата на ГЕРБ " - сподели Цветанов, "а номинациите за новите министри ще се разискват с съдружните сътрудници, когато им е комфортно, евентуално в понеделник или във вторник, само че ние доказахме, че можем да носим политическа отговорност, макар че министрите не носят директна виновност. Когато си на такава позиция, би трябвало да можеш да направиш по този начин, че институциите да продължат да работят. Срещу нас имаме креслива съпротива ", сподели още Цветанов.

"А що се отнася до президента Радев, ние чакахме той да е честен стожер, а той девет дни си е мълчал за случая с татко му и е правил всичко допустимо да го прикрие. Това ли е президентът на България? ", сподели Цветан Цветанов и уточни, че той обслужва напълно ползите на Българска социалистическа партия и се държи като партиен функционер и клати страната. Цветанов сподели още, че от премиера зависи кои ще са номинациите за новите министри, само че те изрично ще се разискват с съдружните сътрудници, тъй като ръководят дружно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР