След пет години, в които предприятието печелеше, имахме добри резултати,

...
След пет години, в които предприятието печелеше, имахме добри резултати,
Коментари Харесай

Димитър Атанасов, лидер на КТ "Подкрепа": ВМЗ - Сопот е поставен на колене, това е умишлено

" След пет години, в които предприятието печелеше, имахме положителни резултати, пристигнаха хора, които посрещнахме добре, само че очевидно не пристигнаха за предприятието да проработи . Спряха заплащания по контракти, нямахме доставки. Направихме всичко да мине спокойно, да няма стачки. Но сега заводът няма работа. Ако дойдат верните хора, няма да има проблем ". 

Това изясни пред БНР Димитър Атанасов, синдикален водач на КТ " Подкрепа " във ВМЗ - Сопот. 

 

Според него " има сили в България, които се месят и ще не престават да се месят ". 

" Проблемът е в България.  Назначиха хора, които не знаят къде се намират . През годините доста хора са се опитвали да съсипят предприятието. Това е последната цитадела на Розовата котловина. Заводът е подложен на колене и това е съзнателно ", добави синдикалният водач в предаването " 12+4 ". 

Синдикалните членове обявиха, че във вторник, 24 август, са подготвени да излязат на митинг в София . Те упорстват за оставката на Борда на шефовете, а ВМЗ да бъде изваден от Държавната консолидационна компания. 

" Вазовски Машиностроителни фабрики " ЕАД е най-голямото дружество от военнопромишления комплекс в България. През годините в него са усвоени редица специфични и цивилен произведения. 

Интервюто с Димитър Атанасов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР