След пълния провал на политическия проект с П-тата на Кирил

...
След пълния провал на политическия проект с П-тата на Кирил
Коментари Харесай

Румен Радев кове новата си партия със стари червени муцуни и съветници. Антон Кутев и Кирил Добрев водят хорото

След цялостния неуспех на политическия план с П-тата на Кирил Петков и Асен Василев, който взривява нацията и страната, жителят на президентството Румен Радев кове новата си партия със остарели червени муцуни, натирени от лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, и нормалните обвинени в лицето на оскандалените си съветници Пламен Узунов и Николай Копринков.

Фронтмени на следващата политическа групировка на Радев са представителят на двете му служебни държавни управления през предходната година Антон Кутев, който в края на мандата на второто остро атакува Нинова. И изключеният неотдавна от алените редици Кирил Добрев. Двамата се занимават с организационната и медийната работа към бъдещата конструкция.
свързани новини27118преди 2 часа101348преди 5 часа
В заверата взе участие Вечната Амбър на всевъзможни инженерингови политически планове, непроменяемо завършващи с неуспех, Мая Манолова, която съвсем в открит текст призна това пред медиите през вчерашния ден, като съобщи: " Имаме потребност от нов огромен обществен план, който да отбрани хората в икономическа рецесия. Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от обществени проблеми. "

И добави: " Водят се диалози, ще се включат разнообразни организации. " Изправи се БГ. Ние идваме " ще е част от тази платформа, само че няма аз да съм лицето. Търси се необятно обединяване. Българска социалистическа партия не са мотор на тези процеси. “

Шетнята в лявото пространство под подмолната закрила на Радев включва и знакови социалисти, които имат престиж в съответните райони и са тежко скарани с Нинова. За Северозападна България и Видин най-вероятно ще дава отговор някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков, който също напусна столетницата.
свързани новини68998преди 7 часа
Варненският и добричкият район ще бъдат поети от Красимир Янков, излязъл от Българска социалистическа партия още в края на последния постоянен парламент и основал своята партия " Българска прогресивна линия ". За ямболския район се чака да се включи дългогодишният народен представител на Българска социалистическа партия от Ямбол Атанас Мерджанов. Весела Лечева, която се скара с Нинова поради свадите към забегналия хазартен необут с 19 обвинявания Васил Божков, пък ще се заеме с великотърновския район и Северна България.

Над трескавата активност по сковаването на новата партия на Румен Радев бди и директно взе участие в нея и вицепрезидентката от Българска социалистическа партия Илияна Йотова, която към този момент не крие отрицателното си отношение към държавното управление на Просто Киро, в което вицепремиер и министър е алената лидерка Корнелия Нинова. Двете са в неприятни връзки много от дълго време и даже се приказва, че на първите вътрешнопартийни избори за ръководител на столетницата Йотова е работила за кандидатурата на Кирил Добрев, който беше съперник на Нинова.

Заверата има и мощната поддръжка на най-свирепия зложелател на Нинова - президента на ПЕС Сергей Станишев, с който от последните евроизбори у нас тя е във война. Още повече че планът се обрисува да бъде нещо като ляво-либерална групировка с джедърски уклони, защото към нея се притеглят и очевидни креатури на олигарха Иво Прокопиев, овладял цялата власт и всички финанси на страната посредством прокситата си Петков и Василев, каквато е Саша Безуханова.

Не на последно място на Радевите партийни безредици са се посветили и двама от най-скандалните му съветници. Единият от тях е разследваният за търговия с въздействие Пламен Узунов, пробутвал на Радев посланически назначения посредством следствия предприемач Пламен Бобоков.

Другият пък е директно обвързваният с Българска социалистическа партия някогашен кмет на с. Труд Николай Копринков, който кадрува подмолно при алените и е подстрекател на назначенията на социалисти в двата служебни кабинета на Радев предходната година.

В същото време американската посланичка Херо Мустафа строго е забранила на Крум Зарков да напуща Българска социалистическа партия, с цел да клати партията от вътрешната страна. Бившата дясна ръка на Нинова, който след парламентарните избори през април се трансформира в неин най-лют зложелател, а в последно време даже и в съперник за лидерския пост, остана с пръст в устата, откакто съвещанието на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия предходната седмица отхвърли сякаш подадената оставка на Нинова и се оказа, че вътрешнопартийни избори за нов ръководител няма да има.

От " Козяк " обаче изрично са забранили на Зарков да прави внезапни придвижвания и да излиза от Българска социалистическа партия и упорстват да стои в партията и да буни напрежение. Той обаче също е директно обвързван с новия план на Радев.

Нинова е осведомена с кроежите на президенството и някогашните си съпартийци и е изпаднала в много сериозна суматоха. Цели структури на столетницата я напущат, както преди два дни 18 млади и образовани членове на старозагорската организация " Родина ". Червената лидерка беше във очевидно неприятно въодушевление и след междуправителственото съвещание на България и Северна Македония, което не можа да скрие даже по време на общата фотография за спомен на стълбището в Дом 2 в резиденция " Бояна ".

Предстои кървава борба за останалите червени гласоподаватели, които се раздират сред лидерката си и някогашните си приятели и на този стадий не е ясно кой ще бъде печелившият от разгорялата се още преди години война сред Нинова, съпартийците и, а след това и Румен Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР