След освобождаването на заместник-министър Атанас Добрев, който беше свързан с

...
След освобождаването на заместник-министър Атанас Добрев, който беше свързан с
Коментари Харесай

Александър Дунчев: С БСП имаме тотална противоположност за горите, нещата отиват на тотална война

" След освобождението на заместник-министър Атанас Добрев, който беше обвързван с това задкулисие, схемите си не престават , политизацията си продължава, войната в горите си продължава . " Това съобщи пред БНР Александър Дунчев, народен представител от Политическа партия, член на Комисията по земеделие в Народното събрание, досегашен шеф на Агенцията по горите и дълготраен природозащитник.
Дунчев попита за какво се връщат на управителен постове " компрометирани фрагменти на горската система " и даде образци с назначения на неведнъж уволнявани чиновници и на такива, против които горските чиновници към този момент са протестирали.

" Като визия по какъв начин ще се развива горската система с Българска социалистическа партия имаме тотална диаметралност и нещата отиват на тотална война ", разяснява Александър Дунчев в предаването " Преди всички ".

По думите му в системата на горите се случва това, че " от Народното събрание имаме желанието за промени, от министерството очевидно нямаме ", а от 20 точки в съдружното съглашение е изпълнена единствено една – за електронните търгове.

" Малките компании са " за " електронни търгове , тъй като това е единственият им късмет да се преборят с корумпирани чиновници, които оказват помощ на огромните компании, нагласят търговете, да се преборят с натиска на огромните компании: когато знаят кой взе участие на търга, да го отстраняват авансово – със опасност или по различен метод. Малките компании в дърводобива доста разчитат. Този метод се ползва в цяла Европа, единствено тук огромните не го щат. Тази електронизация в този момент се вижда като страхотна опасност за тези монополисти, които се възползваха от схемите ", акцентира Дунчев.

Цялото изявление с Александър Дунчев слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР