След оспорвана надпревара, днес бяха излъчени победителите в състезанието по

...
След оспорвана надпревара, днес бяха излъчени победителите в състезанието по
Коментари Харесай

Деси Радева награди победителите в състезанието Пазим езика си

След оспорвана конкуренция, през днешния ден бяха излъчени спечелилите в надпреварата по български език „ Пазим езика си “. В Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски “ - ден след светлия празник на българската култура и просвета и на славянската книжовност, се организира заключителният кръг на състезанието. В него участваха 13 финалисти, посочили най-хубави резултати в първия кръг на конкуренцията, който се организира на 12 май.
„ Децата ни са будни и жадни за познание, сами видяхте какъв брой мъчно бе на журито да отсее крайните спечелили. Важното е да не се къса връзката родител – преподавател – възпитаник. Радвам се, че ползата към „ Пазим езика си “ бе доста огромен, набелязахме какво още да подобрим следващата година “, сподели госпожа Десислава Радева, ръководител на УС на гражданското съдружие „ Живата вода на България “, уредник на състезанието.
В групата от V клас първо място зае Калия Атанасова от ОУ “Братя Миладинови”, Бургас. На второ място се подреди Стилян Кръстев, също от ОУ “Братя Миладинови”, Бургас. Трета е Иванела Атанасова от ОУ “Свети Иван Рилски”, Хасково.

Сред децата от VI-VII клас отпред застана Вяра Арабаджиева от СМГ “Паисий Хилендарски”, София. Вторите места, с еднакъв брой точки, заеха Теодора Ачева от НУККЛИИЕК, София, и Радослава Дачева от 107 ОУ “Хан Крум”, София. Трета е Вела Иванова от ОУ “Васил Априлов”, Бургас.
Президентът на България Румен Радев също почете събитието. „ Това е прелестна стъпка за непримиримостта с незнанието. Чудесно е, че младежите имат предпочитание да усвояват и откриват хубостта на нашия прелестен език “, означи президентът. Той пожела на децата и техните родители да не престават да съхраняват хубостта на родната тирада. „ Продължавайте да мечтаете на български език и постоянно проявявайте борбен дух “, обърна се към участниците той.
В тазгодишното пилотно издание на надпреварата „ Пазим езика си “ се включиха над 400 деца от учебните заведения в цялата страна, посочили най-хубави резултати по време на Националното външно оценяване през 2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР