След опустошителния пожар в руския град Кострома, министерство на вътрешните

...
След опустошителния пожар в руския град Кострома, министерство на вътрешните
Коментари Харесай

След пожара в нощен клуб: Руската полиция задържа 2-ма души заради смъртоносния инцидент

След опустошителния пожар в съветския град Кострома, министерство на вътрешните работи заяви, че двама души са арестувани. Смята се, че единият от тях е директно забъркан в пожара. Арестувани са 23-годишен мъж по съмнение, че е провокирал пожара с пиротехническо средство. Управителката на комерсиалния обект също е задържана за нарушение на разпоредбите, споделиха проверяващите.

Най-малко 13 души починаха в огромния пожар, избухнал в известен нощен клуб.

Покривът на клуб „ Полигон “, който работи от десетилетия, е рухнал, откакто пламъците бързо са се популяризирали на повърхност от към 3500 квадратни метра вътре в постройката.
Огънят идваше от покрива, разгоря се доста за 2 часа, всичко беше в пламъци. Плаках за хората, тъй като наоколо стояха младежи. Бяха толкоз шокирани, че даже не осъзнаваха какво се случва. Чакаха приятелите си, само че всичко към този момент гореше.
Олга Димитриу, притежател на магазин за цветя Flora

Установени са нарушавания на закона за противопожарна сигурност, а спешните изходи са били заключени в пространствата, където е имало хора, Не са били осъществявани нужните инспекции, се споделя в изказване на прокуратурата.
Когато пожарникарите дойдоха, тук цареше цялостен безпорядък. Никой от посетителите не можеше да оцени съответно дейностите си и да каже дали в постройката има хора и къде биха могли да са.
Алексей Греков, Министерство на изключителните обстановки на Русия за Костромска област

Руската държавна телевизия заяви, че 250 души са били избавени. Освен 13-те починали, петима души са ранени. Предстои да бъде конкретизиран окончателният брой на жертвите, уточни съветският Следствен комитет.

В Русия нарушавания на съществени противопожарни правила непрекъснато водят до експлоадиране на огромни пожари с доста починали и потърпевши.

Смята се, че притежателят на „ Полигон “ е народен представител в локалния парламент на Кострома – град на повече от 300 километра североизточно от Москва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР