След около два часа консултативна среща в президентството, на която

...
След около два часа консултативна среща в президентството, на която
Коментари Харесай

Има ли опасност за България? Кризата в Израел обедини кабинета Денков и президента

След към два часа консултативна среща в президентството, на която президентът, министър председателят, министри и шефовете на служби обсъждаха рисковете и заканите пред националната ни сигурност вследствие на настоящите спорове, както и ограничения за тяхното минимизиране, президентът Румен Радев и акад. Николай Денков излязоха с общо изказване. Няма директна заплаха за националната ни сигурност. Кабинетът и президентската институция се сплотиха, че би трябвало да си сътрудничат в името на националната сигурност.

Държавният глава поздрави държавното управление за бързата реакция и извеждането на българските жители, искащи да изоставен Израел. " Завършването на тази интервенция остава предпочитана задача ", уточни Радев.

" Към момента няма директна опасност за националната сигурност, само че остават в действие подхванатите от държавното управление ограничения за предварителна защита на риска. В същото време е налице наклонност за утежняване на средата на сигурност вследствие на военните дейности в Израел, продължаващата война в Украйна, рецесиите в Сирия и Южен Кавказ, растящото напрежение в Западните Балкани, които изправят страната ни пред нови провокации. Ескалацията на въоръжения конфликт сред Хизбула и Израел и въвличането на нови участници покачва риска от засилен миграционен поток към България с евентуално навлизане на членове на терористични организации ", сподели президентът Румен Радев след края консултативната среща.

От своя страна министър председателят Николай Денков сподели, че " би трябвало, когато има значими задания за решение, институциите да бъдат дружно ":

" Винаги съм пледирал за това, че когато България има да взема решение значими задания, трите съществени институции би трябвало да бъдат дружно във образуването на решения и осъществяването им. По отношение на актуалните проблеми държавното управление е свършило огромна част от дилемите, това е резултат от дейните старания на всички ангажирани в тези процеси ".

В срещата участваха министър председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна организация " Разузнаване " Асен Тутеков, началникът на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Емил Тонев и шефът на Служба " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР