След около 5 години строителство във вторник беше пуснато движението

...
След около 5 години строителство във вторник беше пуснато движението
Коментари Харесай

Как се гарантира сигурността в новия тунел Железница?

След към 5 години строителство във вторник беше пуснато придвижването по най-дългия тунел у нас – " Железница ” на автомагистрала " Струма ”. Шофьорите показваха насладата си от новата инфраструктура по разнообразни способи. Някои надуваха клаксоните, навлизайки в тунела, други форсираха моторите. Пътят от Симитли до Благоевград към този момент се изминава за 4-5 минути.

Тунел " Железница ” прилича същински жив организъм, който е " подготвен ” да реагира при разнообразни спешни обстановки. Системите в оборудването могат да лимитират достъпа до тръбите безусловно за минути. Ако операторът не реагира при зародил проблем – предмет на пътя аварирала кола и прочие, тунелът автоматизирано взема решение за деяние.

В случай на пожар най-близкият вентилатор ще се задейства и ще ограничи огъня, лишавайки го от О2. Автоматично гласово известие пък ще поучава участниците в придвижването да се изтеглят.

Съоръжението разполага и с доста телефони. Само с повдигане на слушалката се реализира връзка с оператор. Осветлението в тръбите пък е енергоспестяващо. Четири икони са вградени в градежа на " Железница ”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР