След обсъждането и изявленията на членовете на комисията, законопроектът на

...
След обсъждането и изявленията на членовете на комисията, законопроектът на
Коментари Харесай

Гръцката парламентарна комисия одобри Протокола за членството на Македония в НАТО

След разискването и изказванията на членовете на комисията, законопроектът на Министерството на външните работи " Ратифициране на Протокола за Северноатлантическия контракт за присъединение на Република Северна Македония ", бе признат с болшинство, съобщи ръководителят на Комисията за национална сигурност и външни работи към гръцкия парламент, Константинос Дузинас, в края на петте часа и половина спор.
След като комисията даде зелена светлина на законопроекта, той ще бъде разискван на пленарната сесия на следващия ден, след което ще бъде комплициран край с гласоподаване, съобщи БГНЕС.
За приемането на Протокола за участие в НАТО са нужни най-малко 151 гласа.
Заместник-министърът на външните работи на Гърция Йоргос Катругалос се обърна към опозиционните партии по време на дебата за утвърждението на Протокола за участие в НАТО.
„ Албания се причисли към НАТО на 1 април 2009 година, а договарянията бяха поети от Нова народна власт. При България, директен комшия, дружно с шест други страни след огромното разширение през 2004 година, по-голямата част от договарянията организира ПАСОК. Какво желаете тогава? “, попита Катугалос.
Той добави, че главната разлика с предходните държавни управления е, че настоящето гръцко държавно управление " не се опасява и желае да промени нещата към по-добро ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР