След обилната коледна вечеря не винаги остава възможност да похапнем

...
След обилната коледна вечеря не винаги остава възможност да похапнем
Коментари Харесай

Коледни сладки за цялото семейство

След изобилната коледна вечеря не постоянно остава опция да похапнем от сладките, които сме приготвили особено за празника. Често остават на назад във времето, а постоянно са приготвени с толкоз обич и отношение. Това, което можем да създадем тази година е да приготвим сладки по-вкусни от всеки път – такива, които няма по какъв начин да останат незабелязани. Ето някои предписания, с които ще изненадате доста прелестно фамилията си на Коледа:

Коледни сладки

Необходими артикули: 1 ч.ч захар, 1 яйце, ½ ч.ч олио, 1 ч.л карамфил, 1 ч.л канела, 1 ч.л сода, брашно

 Коледни сладки за цялото семейство

Начин на подготвяне: Отделяте половината захар и я разтапяте на котлона, след което слагате 1 ч.ч вода и разбърквате. Добавете и останалата част от захарта и отдръпнете от котлона – разбърквайте пламенно, захарта би трябвало да се разтвори.

Следващата стъпка, откакто сместа е към този момент охладена, е да сложите подправките, содата и авансово разрушения жълтък. Обърквате добре и последователно слагате брашното. Целта е да извършите тесто, което в следствие би трябвало да разточите с дебелина 4 мм и да започнете да изрязвате разнообразни форми. Наредете сладките в намаслена тава и ги изпечете за към 15 минути в умерена фурна.

Ако желаете, откакто сладките са подготвени, може да извършите декорация. Използвайте белтъка, който ви остана след изработката на сладките и го разбийте с малко захар, след което намажете сладките. Това ще ги покрие с бяла глазура, върху която можете да си извършите най-различни формички със сладкарски бои.

Коледни сладки с портокалови корички

 Коледни сладки за цялото семейство

Необходими артикули: 3 ч.ч брашно, 1 яйце, 1 бакпулвер, 1 ч.ч захар, 1 отново. масло, 3 ванилии, ½ ч.л канела, портокал

Начин на подготвяне: Разбиват се яйцето и захарта. След това прибавете към тази примес разтопеното масло, ванилиите, канелата и настърганата от портокала кора. Уеднаквете сместа и започнете да добавяте брашното дружно с бакпулвера. След като се получи лепкавото тесто, оставете го за към 20 минути.

После разточете тестото и направете сладки – във формата на елхички, звездички, мечета и други Печете във авансово загрята на 180 градуса фурна.

Може да ги намажете с глазура от карамел и да ги сервирате с парещ течен шоколад или какао.

 Коледни сладки за цялото семейство

Охлюви с бутертесто

Необходими артикули: бутертесто, 1 ч.ч орехи, 1 – 2 с.л захар; За сиропа – 2 ч.ч захар, 1 ½ ч.ч вода, 2 ванилии

Начин на подготвяне: Поръсвате тестото с авансово ситно нарязаните орехи и захарта, след което навивате. Нарежете бутертестото на кръгове (охлюви) с дебелина към 1 см. След това наредете охлювите в тава с домакинска хартия, намажете ги с жълтък и ги изпечете. Фурната е авансово загрята 160 -180 градуса, пекат се до зачервяване. Сиропът се прави като всички артикули за него се поставят дружно и се оставя на котлон да заври. След като минат 3 минути откогато е заврял, се отдръпва и се заливат към този момент изпечените и изстинали охлюви. Хубаво е да постоят най-малко 24 часа, с цел да поеме сиропът.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР