След няколкогодишно отсъствие Спартак Плевен се завръща на европейската баскетболна

...
След няколкогодишно отсъствие Спартак Плевен се завръща на европейската баскетболна
Коментари Харесай

Спартак Плевен се завръща в евротурнирите

След няколкогодишно неявяване Спартак Плевен се завръща на европейската баскетболна сцена. Клубът стана първият български, който ще взе участие в Европейската Северна баскетболна лига. Новината бе доказана от управлението на шампионата със известие на формалния уебсайт.

Жребият за новия сезон в Европейската Северна баскетболна лига ще се организира на 16 август в столицата на Латвия – Рига. Настоящият първенец в конкуренцията е полският Стал Остров, който победи литовския Улвс на финала.

Ръководството на клуба желае да продължи амбициозната си политика, като добави и присъединяване в интернационална надпреправа. През последните два сезона успяха да се класират на полуфиналната фаза в Националната баскетболна лига, а през предишния сезон приключиха на 5то място в постоянния сезон и отпаднаха на четвъртфинал.

Най-добрите години в историята на клуба са през 90-те на предишния век, когато са извоювани две шампионски трофеи и има запаметяващи се присъединяване в евротурнирите. Паметна ще остане успеха на Реал Мадрид в Плевен, както и други значими победи над тимове като Партизан Белград и Бешикташ. Последните участия на клуба на европейска сцена са през 2008 година, когато играе в квалификациите на шампионата ЕвроЧалъндж, и през сезон 2009/2010 като част и от Балканската лига.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР