След няколко поправки на законите, изплащането на заплатите на работници

...
След няколко поправки на законите, изплащането на заплатите на работници
Коментари Харесай

Мая Манолова: Няколко хиляди работници ще получат неизплатените си заплати

След няколко ремонти на законите, изплащането на заплатите на служащи от банкрутирали компании са към този момент факт. Благодаря на депутатите, че се вслушаха в моите и молбите на служащите. Благодаря и на Менда Стоянова, която внесе предложенията за промени. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Окончателно служащите, които имат да получават заплати след 1 февруари 2015 година, без спомагателни условия, ще си получат парите от Фонда за гарантиране на заплащания. Има 3-месечен период за жителите, в който да подадат заявление. И сега всеки може да подаде такова заявление. По отношение на служащите в Дупница, в къси периоди изплащането на заплатите им ще бъде финализирано ", сподели още тя.

"Всеки служащ би трябвало да показа доказателства за дължимостта на сумите. Справката би трябвало да е издадена от техния шеф, при опция. Другият вид е фишове от остарели заплати или инспекция на Инспекцията по труда ", обясни Манолова.

"Некоректните компании в страната са към 20. Няколко хиляди служащи ще могат да си получат неизплатените заплати. Открихме и две телефонни линии, които да съветват и оказват помощ на служащите ", разкри омбудсманът.

"Допълнителните пълномощия, за които писаха ги имам и сега съгласно Конституцията. Никой не ме е чул да се окайвам от липса на пълномощия. Не пребивавам с мисълта, че правя свръх дейности ", сподели Манолова.

"С министър председателят Бойко Борисов започваме и акция за двойните стандарти в детските храни. Получихме много сигнали от майки ", приключи Мая Манолова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР