След няколко неуспешни опита, държавите членки постигнаха съгласие по спорните

...
След няколко неуспешни опита, държавите членки постигнаха съгласие по спорните
Коментари Харесай

Миграцията на фокус: Ще се постигне ли общоевропейско решение?

След няколко несполучливи опита, страните членки реализираха единодушие по противоречивите въпроси към Пакта за миграцията.

Допълнителните разноски са поради войната в Украйна, миграционния напън и естествените бедствия

До ранния следобяд в сряда това изглеждаше нестабилно. Сутринта депутатите в Страсбург остро подлагаха на критика неналичието на взаимност в Европа и чакаха представителите на 27-те в Брюксел да стигнат до компромис. С сряда това към този момент е реалност. Оттук нататък предстоят договаряния с Европейския парламент. А задачата е приемане на обща политика на Съюза за миграцията преди идващите европейски избори, с цел да не се сложи Европа в риск.

Ако до пролетта следващата година няма обща тактика за миграцията, това ще е победа за популистките сили отвън и вътре в Съюза, обявиха европейски депутати. " Нямаме време ", безапелационен беше и зам.-председателят на Европейската комисия.

От Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ упорстват Народното събрание да задължи държавното управление да не изпраща териториалните проекти

Макар, че решението беше гласувано в Брюксел, няколко  страни членки обаче вкарват граничен надзор със прилежащи страни.

Неофициално се разяснява, че сходни дейности слагат въпроси по отношение на положението на Шенген, към който България и Румъния се надяват да се причислят преди края на годината.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР