След незабавна реакция на Районната прокуратура в Добрич мъж, гонил

...
След незабавна реакция на Районната прокуратура в Добрич мъж, гонил
Коментари Харесай

Мъж гони непълнолетна

След незабавна реакция на Районната прокуратура в Добрич мъж, гонил без причина малолетно момче по улиците на града, е арестуван и отведен в профилирано болнично заведение.

Инцидентът станал на 24 март 2024 година, в тъмната част на денонощието. Непълнолетно момче се намирало на улица „ Ропотамо ", когато без причина 36-годишният Д.Т. отправил някакви реплики към него и почнал да го гони. Момчето побягнало, като гонитбата траяла до Градския парк. Мъжът не съумял да го настигне и се отказал.

 Заедно със своите родители потърпевшият малолетен подал сигнал в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич на 26 март 2024 година. Проверката по случая е стартирана неотложно, към нея са приобщени записи от налични в региона видео камери, по които е открит маршрута на двамата. Самоличността на мъжът, който без причина е гонил младежа, също е открита. Той е добре прочут на органите на реда и на прокуратурата, осъждан е няколко пъти. Събрани са данни, че за интервала от 2021 година до 2023 година той 5 пъти е лекуван в профилирано болнично заведение. На 29 март, рано сутринта, Д.Т. е издирен и арестуван.

Районната прокуратура е уведомила шефа на Центъра за психологично здраве в Добрич и е разпоредила 36-годишният мъж да бъде отведен там с оглед правене на искане до съда за настаняването му за наложително лекуване.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на прокурор от Районната прокуратура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР