След неуспешния опит в президентските избори в Аржентина Патрисия Булрич

...
След неуспешния опит в президентските избори в Аржентина Патрисия Булрич
Коментари Харесай

Милей получи ключова подкрепа за изборите в Аржентина

След несполучливия опит в президентските избори в Аржентина Патрисия Булрич ще поддържа либертарианския новобранец Хавиер Милей на втория тур на изборите на 19 ноември против министъра на стопанската система Серхио Маса, съобщи Агенция Франс Прес.


Булрич, която зае трето място с съвсем 24 % от гласовете на първия тур на изборите в неделя, съобщи, че изправена пред " алтернативата за смяна или продължение на мафията " на власт, тя ще поддържа антисистемния Милей.

" Не можем да останем неутрални. Мнозинството от аржентинците избраха смяната ", сподели тя на конференция.

Булрич посочи, че не приказва от името на своята партия или на обединението, която е представлявала на изборите.

Аржентина, третата по величина стопанска система в Латинска Америка, се насочва към под напрежение втори тур сред полярно противоположни претенденти.

Маса направи огромен поврат и се класира преди всичко с 36,68% от гласовете, макар че за малко повече от година като министър на стопанската система наблюдаваше трицифрена инфлация и рекордни равнища на беднотия.

Той е представител на лявоцентристката перонистка коалиция, която от дълго време господства в политиката на страната и която съгласно критиците е основател на безконечната икономическа бедност в Аржентина.

Неговият противник Милей е политически дилетант, който се появи на сцената, обещавайки да трансформира стопанската система в доларова, да динамизира централната банка и да понижи обществените разноски, с което даде подтик на популацията, обезверено желаещо смяна.

Той остана втори с 29,98 % от гласовете.

Анализаторите настояват, че посланието на Милей, отправено благодарение на атрибут, като да вземем за пример моторна резачка, която той взе със себе си по време на акцията, може да е отблъснало доста хора, които зависят от великодушните обществени политики и дотации на страната.

Неговата позиция срещу абортите, за оръжията, изявленията му против аржентинския папа Франциск и други спорни хрумвания също се считат за тест за желанието на гласоподавателите да санкционират обичайните партии. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР