След неправилно пране яките от естествена и изкуствена кожа могат

...
След неправилно пране яките от естествена и изкуствена кожа могат
Коментари Харесай

Прости трикове за пране на кожена яка, без да я съсипете

След погрешно пране яките от естествена и изкуствена кожа могат елементарно да се простят със соята мекост и първокласно лъчение. За да предотвратите това, би трябвало да спазвате няколко елементарни правила.

Пране на яка с косъм от изкуствена кожа

Яката от изкуствена кожа е най-добре да се пере ръчно. В този случай, градусите на водата е належащо да са най-много 40. За прането е належащо да употребявате гел вместо прахуляк, споделят специалистите:

1.            Яката се нуждае от накисване във вода за половин час.
Никога не трябва да перете тъкмо тези облекла в пералнята, в противоположен случай ще ги съсипете!
Желаете ли облеклата ви да запазят чудесния си външен тип и да наподобяват съвсем като нови за по - дълъг интервал от време? За да се трансформира...
Прочети повече
2.            Сапунирайте ворсинките и ги изплакнете в доста хладна вода.

3.            Попийте яката с забрадка и я оставете да изсъхне на равна повърхнина надалеч от нагреватели.

4.            Вече сухата яка може да бъде сресана с гребен със заоблени зъбци.

Пране на яка с косъм от естествена кожа

За да остане естествения искра и мекост на естествената четина, е значимо и да я перете на ръка. Добавете гел за пране към водата, разпенете яката с гъба, изплакнете и оставете на равна повърхнина, до момента в който изсъхне. Срешете естествената четина с дървен гребен с редки зъби.
Кои са най-честите неточности, които позволяваме при пране?
Много хора си мислят, че като си купуват скъпи облекла, ще могат да ги употребяват по-дълго време. Това частично е правилно, само че също по този начин има зна...
Прочети повече
Ако  има петна по яката, тогава можете да ги премахнете посредством натриване с водороден прекис или амоняк. За артикули от норка може да се употребява нишесте или грис. Козината от лисица се почиства доста добре с оцет.

Всеки материал би трябвало да се пере или почиства с тъкмо избрани препарати, с цел да не се повредят.

Вълната е сензитивна към алкалите. Те унищожават структурата на влакната. За да премахнете петното, най-добре е да имате сапун за пране, глицерин или амоняк. Така че, можете да натъркате мръсния сектор със сапун и да остане по този начин за към 20 минути.

Полиестерът е сензитивен към високи температури, тъй че потреблението на гореща вода е изключено. Някои петна, да вземем за пример от багра, могат да бъдат отстранени с растително масло и прахуляк за пране. Маслото се нанася на петното и се оставя за 15-20 минути. След това деликатно се избърсва мястото с памучен тампон и се пуска в пералнята.

Плътните памучни тъкани са устойчиви на всевъзможни разтворители, до момента в който деликатните могат да се повредят при потребление на ацетатни препарати. Содата, солта, сапунът почистват чудесно разнообразни замърсители. Содовият разтвор се подготвя от 1 супена лъжица сода и чаша вода. Платът се накисва в него, а по-късно облеклата се перат в пералнята.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР