След нападението приматите замеряли хората с камъниТрима туристи в Южна

...
След нападението приматите замеряли хората с камъниТрима туристи в Южна
Коментари Харесай

Маймуни раниха туристи, бутнаха 60-килограмова скала върху тях

След нападението приматите замеряли хората с камъни

Трима туристи в Южна Африка получили фрактури на краката вследствие на нахлуване на ядосани павиани, които пуснали огромен камък върху тях и ги замеряли с дребни камъни, оповестява New York Post.

Група от седем туристи пътувала до отдалечените планини Банук в Западен Кейп. На втория ден от похода пътешествениците спрели за обяд и забелязали стадо мечи павиани на канара над тях. Маймуните очевидно изглеждали неспокойни от хората долу.

След като се полюбували на животните, туристите траяли спускането си по планинския скат. Двама от тях решили да се спуснат по въжето до водопада. В този миг приматите бутнали 60-килограмов камък. Камъкът се блъснал в скалната издаденост, на която стояли останалите петима от компанията.

Камъкът се пръснал на остри части, които блъснали туристите като шрапнели. Трима са оказали със счупени крайници, а още един с открита рана. Пети мъж едвам не бил съборен от камък на издатината, само че бил избавен от защитни колани.

Ефектът от падащия камък не задоволил маймуните и те траяли да хвърлят камъни по хората. Членовете на експедицията трябвало да потърсят заслон в скалите.

Туристите съумели да извикат спасители. Тежко ранените бяли евакуирани с вертолет. Всички са настанени в болница с фрактури на краката. Останалите четирима членове на групата сами се спуснали по скалата.

Не е известно дали животните преднамерено са изпуснали камъните, или това е станало инцидентно. Един от членовете на експедицията сподели, че за трети път минава по този маршрут, само че за първи път среща павиани. Друг странник съобщи, че маймуните надали били показали експанзия. Той предположил, че животните инцидентно са хвърляли камъни, когато са се опитвали да прогонят хора, написа БГНЕС.

Мечите павиани са най-големият тип примати от семейство коткоподобни. Те живеят в Южна Африка и водят обществен метод на живот. Тези животни са всеядни. Предпочитат плодове, само че от време на време ядат листа, инсекти и дребни безгръбначни.

По-рано беше обявено, че павиани в провинция Западен Кейп в Южна Африка влязоли в първокласен апартамент, нает от летовници, изяли авокадото, приготвено за закуска, и изпили целия коняк. Жителите останали изумени от наглостта на животните и снимали случая на видео.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР