След началото на военната операция в Украйна, на Русия вече

...
След началото на военната операция в Украйна, на Русия вече
Коментари Харесай

Ако Русия е в санкционен режим с години - какво ще се случи с икономиката й

След началото на военната интервенция в Украйна, на Русия към този момент са наложени невиждани по мащаб и обсег наказания в икономическата и финансовата сфера. Нещо повече, за глобите съответно в енергийната сфера, даже се слагат отлагателни периоди за въвеждането им - с месеци, даже с години. Което " подухва " на мисълта, че е допустимо и след преустановяване на спора в Украйна, глобите да останат в действие, не се знае до по кое време.

В тази връзка, анализатори от финансовия портал " Финам " припомнят, че и други огромни страни, като Иран и ЮАР, са били години наред с наложени наказания.

В съпоставяне с посочените страни (Иран и ЮАР), към началото на санкционните ограничавания , Русия имаше по-диверсифицирана индустрия и по-голяма стопанска система (2-7 пъти), а също по този начин е доста по-добре обезпечена с естествени запаси и храни.

Освен това, преди началото на рестриктивните мерки, икономическите политики в Русия бяха доста по-напреднали. В същото време, скоростта на въвеждане на множеството от тежките наказания по отношение на Русия беше доста по-висока (отне няколко месеца, не години), означават специалистите.

" Цената " на глобите по отношение на Русия ще бъде " зашеметяваща " за Европа, счита Стив Ханке

Световните пазари на нефт и газ евентуално " ще се политизират и Балканизират ", счита професорът

Анализаторите от " Финам ", изхождайки и от санкционния " опит " на посочените и други страни, предвиждат какво в общи линии би могло да се случи с стопанската система на Русия в идващите 5 и повече години.

1.С течение на времето някои от глобите ще се стягат де факто, даже и без законовото им стягане (при изискване, че се резервира политическото статукво).

2.Доста строги наказания биха могли да доведат до понижаване на размера на стопанската система (брутния вътрешен продукт) и бизнес интензивността в страната с 10-20%, спрямо различния сюжет, при който не са налагани наказания.
 Тези две страни
Тези две страни " нулираха " резултата от енергийните наказания по отношение на Русия

Китай и Индия внезапно усилиха вноса на съветски енергоносители, какви са обстоятелствата

3.Дори като се има поради преориентацията на доставките (на енергоносители) към други пазари, ембаргото може да понижи физическите размери на износа и вноса на Русия, като ограничението на вноса (на високотехнологични стоки) може да докара до по-дългосрочни и по-значими последствия.

4.Практиката сочи, че към половината от отрицателните стопански резултати за страните, които са в изискванията на съществени наказания, не са директно свързани със самите наказания. Такива резултати могат да бъдат свързани с решения във външната и вътрешната политика, които са взети преди налагането на глобите и нямат връзка с налагането на рестриктивните мерки.

По подобен метод, анулацията на глобите не постоянно значи че бързо ще се компенсира изоставането в благосъстоянието, насъбрано през интервала на санкционния режим.

" Болестта " на международната търговия - има ли лек

Как се пренастройват веригите за доставки на Европа и САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР