След началото на пистовия шампионат през изминалата седмица, вече на

...
След началото на пистовия шампионат през изминалата седмица, вече на
Коментари Харесай

Новият сезон по мотокрос в България стартира този уикенд

След началото на пистовия шампионат през миналата седмица, към този момент на ход са мотокросистите с идния първи кръг на републиканския шампионат по мотокрос за сезон 2019 - Grand Prix Поморие 2019.

Състезанието се организира в памет на Тотьо Чакъров, дизайнерът на мотокрос писти който популяризира България по целия свят и вкара нови правила в проектирането и построяването на мотокрос трасета през последните години.

По традиция, на мотополигон " Порой " в Община Поморие се дава началото на сезона в дисциплината и тази година тази традиция няма да бъде нарушена.

95 състезатели са подали поръчка за присъединяване все още: 81 състезатели от България, 11 от Румъния и 3-ма от Турция, като това е положително начало на сезона като брой участници. Разбира се, има и такива които ще си спестят компликациите на мотополигон " Порой ", като тях ще забележим на типично твърдите трасета през годината.

При най-малките участници в шампионата, клас МХ65 се обрисува съществено единоборство сред няколко състезатели които сподели съществени качества през сезон 2018. При МХ85, сезон 2019 ще стартира със стартиралото съревнование сред двамата топ водачи Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна) и Християн Георгиев (Пловдив Мотор Спорт), от които се чака и съществено показване на интернационалната сцена. В клас МХ2, феновете на мотокроса ще имат опцията да видят Майкъл Иванов (Тексим Мотор Спорт). При топ машините от клас МХ1, 2019 се обрисува да бъде извънредно забавна и със мощно интернационално присъединяване.

След някой промени в регламента на шампионата, класовете МХ и МХ40 към този момент са два обособени класа със своите водачи, като " младши " класът - МХ ще бъде поле за изява на съотборниците Григор Царев и Александър Ленев (Джей Ар Си Моторспорт България), Велик Кличуров (МСК Калабак 1969) и други. Във съвсем ветеранския клас МХ40, новите - остарели попълнения като Мартин Тодоров (М6 Ямаха Рейсинг Тийм) и Юлиян Райчев (МСК Панчо Рейсинг Тийм), ще се срещнат със своите положителни познайници като Атанас Петров и Янко Зоков (АИТ Рейсинг Тийм), Васил Стоянов (Пловдив Мотор Спорт), Захари Томов (мездрея МХ Рейсинг) и други.

Програмата за Grand Prix Pomorie 2019 включва свободни тренировки, квалификации и един манш за МХ/МХ40 в събота, а в неделя след формалното разкриване, което е в 10:30 са и същинските спортни маншове.
 Ангел Караньотов счупи досегашния връх на пистата в
Ангел Караньотов счупи досегашния връх на пистата в " Серес " с близо една секунда

Българинът спря време измервателната уредба на 1:17.614 минути
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР