След многогодишни оплаквания Microsoft най-накрая направи необходимите промени в Chromium,

...
След многогодишни оплаквания Microsoft най-накрая направи необходимите промени в Chromium,
Коментари Харесай

Най-после: Microsoft подобрява рендирането на текста в Chrome при компютрите с Windows

След многогодишни недоволства Microsoft най-сетне направи нужните промени в Chromium, които би трябвало да подобрят изобразяването на текстовете в браузъра на Гугъл. Това важи за компютрите с Windows.

Chrome общоприетоо употребява рендирането на текст вид Skia с твърдо кодирани стойности за контрастност и гама. В резултат на това текстът наподобява доста по-тънък и ярък. Можете да видите разликата, като сравните Chrome с Edge или Firefox. Сега обаче, както отбелязва изданието Neowin, експертите на Microsoft са интегрирали поддръжката на ClearType Text Tuner. И в този момент браузърът реагира на всички промени в контраста и гамата като множеството други нативни стратегии за Windows.

Технологията за шрифтове ClearType на Microsoft от дълго време се употребява в Windows за възстановяване на изобразяването на текста на екраните. По този метод той наподобява по този начин, като че ли е отпечатан на лист хартия. Да напомним, че Edge получи тези благоприятни условия преди към три години.

Промените са част от уговорката на Microsoft, която преди пет години показа Edge, основан на Chromium. Тогава компанията съобщи, че „ ще предложи своя опит, с цел да усъвършенства работата на всички браузъри, основани на Chromium, в Оценка за съвместимост Windows “. Microsoft също по този начин оказа помощ за възстановяване на скролирането в Chrome, поддръжката на допиране и други

Neowin отбелязва, че актуализацията ще бъде налице в Chromium v. 124. Тоест напълно скоро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР