След много чакане и дълги подготовки, Apple постави началото на

...
След много чакане и дълги подготовки, Apple постави началото на
Коментари Харесай

Apple поакза първите компютри със собствени чипове

След доста очакване и дълги подготовки, Apple сложи началото на наклонност, която вечно ще промени метода, по който използваме и гледаме на компютрите.

Вчера компанията сподели първите си компютри, оборудвани със лични чипове, откакто повече от 15 години използваше хардуера на Intel.

По време на събитието бяха показани нови модели на MacBook Pro, MacBook Air и Mac Mini, всички от които разполагат с новия M1 чип.

 Apple поакза първите компютри със лични чипове Източник: Apple

Процесорите, основани на Arm технологията, оферират до три пъти по-висока продуктивност на процесора и до шест пъти по-добро показване на графичния процесор.

Интегрираният видео процесор при предходните модели постоянно се оказваше прекомерно слаб за по-взискателните консуматори и ще е забавно да изпробваме по какъв начин се държи новият М1 с After Effects или FCPX.

 Apple поакза първите компютри със лични чипове
Източник: Apple

Благодарение на високата енергийна успеваемост на M1, новият 13-инчов MacBook Pro може да издържи до 20 часа с едно зареждане, което го прави безспорен водач на пазара в това направление.

Интересното е, че разликите сред MacBook Air и MacBook Pro стават много по-пренебрежителни отпреди и новият Air наподобява задоволително кадърен, с цел да работи умерено с по-тежки стратегии за видео и фото обработка.

 Apple поакза първите компютри със лични чипове
Източник: Apple

Батерията на Аir е малко по-малка от тази на Pro и при първия липсва вентилатор за изстудяване, както и Touch Bar над клавиатурата.

Новите чипове също по този начин разрешават последователност сред компютрите и мобилните приложения за iPad и iPhone, което значи, че Mac компютрите ще разполагат с необятна екосистема от приложения и стратегии.

 Apple поакза първите компютри със лични чипове
Източник: Apple

Това достижение, единствено по себе си, е задоволително, с цел да ни убеди, че новите компютри на Apple ще са едни от най-разнообразните и добре квалифицираните за бъдещето.

Базовите им конфигурации идват с 8GB RAM, само че можем да ги ъпгрейднем до 16GB RAM, както и да изберем модел с повече място за предпазване на данни.

 Apple поакза първите компютри със лични чипове
Източник: Apple

Добрата вест за всички нас е, че можем да се докоснем до новите технологии против относително рационални суми.

Цената на Mac Mini стартира от едвам 699 $, което е със 100 $ по-малко от цената на предходния модел с чип на Intel от 2018 година

MacBook Air е с цена от 999 $ за базовия модел, до момента в който MacBook Pro стартира от 1299 $.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР