След миниреконструкцията на гръцкото правителство, обявена в петък, новите министри,

...
След миниреконструкцията на гръцкото правителство, обявена в петък, новите министри,
Коментари Харесай

Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва

След миниреконструкцията на гръцкото държавно управление, оповестена в петък, новите министри, общо шест, поставиха клетва пред гръцкия президент Прокопис Павлопулос в наличието на премиера Алексис Ципрас, заяви МИА.

Някои министри поставиха религиозна, друга гражданска клетва.

Йоргос Катругалос е новият външен министър на Гърция на мястото на Алексис Ципрас, който, с изключение на министър председател, беше и началник на гръцката дипломация. На позицията различен министър по европейската политика е Сия Анагностопулу, член на СИРИЗА, която е и докладчик по законопроекта за одобрение на Договора от Преспа, когато беше показан в гръцкия парламент.

От другите промени в гръцкото държавно управление, вместо Катерина Нотопулу, която е претендент за кмет на Солун от СИРИЗА, заместник-министър на вътрешните работи, виновен за Македония и Тракия, е Елефтерия Хазигеоргиу.

Насос Илиопулос, от заместник-министър на труда и обществената отбрана, е претендент за кмет на Атина, тъй че на негово място идва Консантинос Баркас.

Има и промени в Министерството на превоза и инфраструктурата, където заместител е Танос Мораитис, а в Министерството на миграционната политика заместник-министър е Ангелос Толкас. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР