След милиардни загуби китайската група за недвижими имоти Country Garden

...
След милиардни загуби китайската група за недвижими имоти Country Garden
Коментари Харесай

Криза в недвижимите имоти в Китай заплашва цялата икономика

След милиардни загуби китайската група за недвижими парцели Country Garden предизвести за несъблюдение на отговорностите си по някои облигации.

„ Ако финансовите резултати на групата се влошат още повече в бъдеще, групата може да не е в положение да извърши финансовите си отговорности по тези заеми “, съобщи групата в Хонконг късно в сряда вечерта.

Това може да докара до несъблюдение на тези облигации. Съществува риск да бъдат наранени и някои от другите облигации на компанията. Групата търси решения за погашение на останалия й външен дълг, който е изискуем до края на юни идната година. Загубата през първата половина на годината възлиза на 48,9 милиарда юана (6,1 милиарда евро).

Кризата в бранша на недвижимите парцели заплашва да повлече надолу цялата стопанска система на Китай. Към това се прибавя и напрежението със Съединени американски щати, които постановиха софтуерни наказания на Китай.

Междувременно се усилват предупредителните сигнали, че обстановката в цялостната стопанска система на Китай е напрегната. По публични данни икономическата интензивност в индустриалния бранш се свива за пети следващ месец. Непроизводственият бранш също продължава да губи инерция през август.

Възможно е да се наложат спомагателни ограничения за стимулиране на растежа, счита Фредерик Нойман от банка HSBC. Като цяло китайската стопанска система не набира скорост, както предвиждаше управлението в Пекин след анулацията на строгите ограничения против пандемията в края на предходната година. В момента Китай страда от спад на външното търсене на техни артикули. Това се усложнява от високата безработица измежду младежите и отслабващото ползване.

Настроенията в управителните препоръки на китайските компании остават мрачни. Индексът PMI за индустриалния бранш се увеличи от 49,3 на 49,7 пункта през август, заяви през днешния ден статистическата работа. Това беше петият следващ месец, в който основният водещ индикатор остана под границата от 50 пункта, под която се чака промишлената интензивност да намалее.

Индексът на индустриалната интензивност (PMI) или безусловно преведен - показател на поръчките на мениджърите по доставките (purchasing manager index) демонстрира какви са действителните настройки измежду бизнеса за положението на стопанската система.

Индексът се изготвя за всяка от водещите стопански системи, като методологията е релативно една и съща - провежда се анкета за трендовете в стопанската система и политиката на обособените компании. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР