След месеци политически спорове, американският Сенат одобри помощ за Украйна,

...
След месеци политически спорове, американският Сенат одобри помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Проф. Сланчев: Русия няма желание за мир и никаква причина да иска замразяване на конфликта

След месеци политически разногласия, американският Сенат утвърди помощ за Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 милиарда $. 60 милиарда от тях са за Киев. Реалното разпределяне на тези пари обаче остава нестабилно. То би трябвало да бъде утвърдено и от следената от републиканците Камара на представителите, които към този момент настояха помощта да бъде обвързана с още ограничения по южната американска граница.

Противниците на помощите за Украйна измежду републиканците може да бъдат разграничени условно на четири типа. Част от тях считат, че Америка не би трябвало да харчи пари по света. Друга част са на мнение, че спор с Русия не е верният спор, трети са антидемократи, а четвърти вършат всичко, което Тръмп каже. Това разяснява в ефира на „ Твоят ден " по NOVA NEWS проф. Бранислав Сланчев, учител в Калифорнийския университет.

Той посочи, че се надява пакетът помощ за Украйна да мине. „ Виждаме, че украинците взеха да издъхват на някои места по фронта ", добави Сланчев.

Според него ще бъде неточност от страна на Тръмп да направи Украйна централна част в предизборната си акция, защото поддръжката за страната е сериозна.

" Американците са доста на страната на Украйна, нетипично е да има проруски изявления. Очаквам той да се нарежда, както преди - да приказва за границата, за вътрешните проблеми и за Китай ", посочи Бранислав Сланчев.

По мотив излязлата информация, че предложение на Путин за преустановяване на огъня в Украйна е било отхвърлено от Съединени американски щати, професорът добави, че формалната позиция на Америка е да не се водят договаряния без Украйна.

„ Много се колебая, че нещо е станало. Руснаците просто прокарват своята теза, че желаят мир, само че американците не дават. Това се приказва през цялото време. Руснаците нямат предпочитание за мир и никаква причина да желаят заледяване на спора. Това са политически приоми, с цел да разединят Запада ", добави Сланчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР