След месеци на усилена подготовка и напредване в северната част

...
След месеци на усилена подготовка и напредване в северната част
Коментари Харесай

Турската армия се готви за инвазия в Ирак

След месеци на усилена подготовка и придвижване в северната част на Ирак, турската войска е подготвена да предприеме интервенция против Кюрдската работническа партия. Инвазията в планината Кандил ще е съдбоносен удар против кюрдските бойни милиции.

През 2015 година бе обновен спорът сред турската войска и ПКК след помирение, траяло малко. Анкара преглежда ПКК като опасност за националната си сигурност, а интервенциите в Северна Сирия демонстрираха готовността на въоръжените сили да смажат със мощ кюрдските бойци.

Реджеп Ердоган е решен да отстрани всяка една терористична опасност покрай своите граници, съобщи „ Дейли Сабах “. Кюрдската работническа партия е оповестена за терористична организация, а турците считат за терористи и крилата на ПКК. Турската войска към този момент е напреднала с 25 километра в северната част на Ирак.

След интервенцията в Сирия Анкара разгласи, че се готви за такава и в Ирак, като тя ще бъде осъществена със единодушието на централната власт в Багдад. Турските специфични сили, взели участие в интервенция „ Маслинова клонка “, са ситуирани в Кандил, с цел да оказват помощ в възможна атака. Турците са открили и специфична база за безпилотните си летателни апарати и бойни дронове.

Правителственият представител Бекир Боздаг съобщи, че наземна интервенция в планината Кандил ще бъде подхваната, „ когато е належащо “. Той акцентира, че битката против терора няма да бъде прекратена поради идните избори на 24 юни. Ердоган и ръководещата Партия на справедливостта и развиването желаят нова победа. Турският президент неотдавна съобщи, че Турция отбрана кюрдските „ братя “, само че Анкара не гледа с положително око на терористичната активност на ПКК. Планината Кандил се е трансформирала в стратегическо място за ПКК и главен щаб на кюрдските бойци от 90-те години на предишния век.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР