След месеци на несигурност Южна Африка и Русия обявиха миналата

...
След месеци на несигурност Южна Африка и Русия обявиха миналата
Коментари Харесай

Официален правителствен документ показа готвен арест за Путин при влизане в Южна Африка

След месеци на неустановеност Южна Африка и Русия оповестиха предходната седмица, че държавният глава на федерацията няма да пътува до Йоханесбург за срещата на върха на организацията БРИКС. Вместо това той ще се включи посредством видеовръзка във форума от 22 до 24 август, който сплотява Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Демократичният алианс, дружно с правозащитната организация " Амнести Интернешънъл ", заведоха дело в съд в Претория, с цел да принудят държавното управление да арестува Путин, в случай че той влезе в страната. Изпълнителната директорка за южноафиканския клон на " Амнести Интернешънъл " Шенила Мохамед назова декларацията " победа за върховенството на закона и интернационалното правораздаване, само че най-важното - победа за жертвите в Украйна ".

Срещу Путин има издадена интернационална заповед за арест поради хипотетични военни закононарушения, осъществени в Украйна. Южноафриканският президент Сирил Рамапоса сподели, че Москва е предизвестила Южна Африка, че вероятно арестуване на Путин ще бъде еднакво на " оповестяване на война ".

Южна Африка е подписала учредителния контракт на Международния углавен съд в Хага, който издаде заповедта за арест на руския президент и бе подложена на напън от интернационалната общественост да арестува Путин, в случай че отиде на форума.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР