След лечение в психиатрично заведение, 34-годишна жена е изоставена от

...
След лечение в психиатрично заведение, 34-годишна жена е изоставена от
Коментари Харесай

Няма такава държава! Болна жена е зарязана на произвола на съдбата във врачанско село

След лекуване в психиатрично заведение, 34-годишна жена е изоставена от здравни служащи пред кметство във врачанско село. За това алармираха очевидци, съгласно които пациентката била в безпомощно положение и не можела сама да се грижи за себе си. Най-близките й родственици също отказали да я приютят, предава bTV.
Вчера следобяд пред кметството в село Добролево стопира бус, от който двама души изнасят болна жена. Хората от селото я познават – споделя се Цецка, има психологично заболяване и епилепсия и постоянно лежи в психиатрията във Враца. Този път обаче е в извънредно неприятно положение – очевидно отслабнала, с памперс, неспособна да приказва и да върви.
Болната поискала храна, само че се оказало, че не може да преглъща.
Служителите от здравното заведение се пробвали да сложат в джоба на пациентката персонална карта и рецепта и да си тръгнат, само че очевидците възроптали и позвънили на 112.
Майката на болната жена е умряла, до момента в който тя е била в болничното заведение, а татко й е кьорав и не желае да живее с нея. Така Цецка населява къща в окаяно положение, без порти и прозорци.
„ От болничното заведение ми споделят, че би трябвало да бъде изписана и няма при кой да бъде настанена, тъй като роднините отхвърлят да я одобряват и са спрели да си подвигат телефоните, прекъснали са връзките едностранно”, изяснява кметът на Добролево Илиян Буковски.
Ситуацията щяла изцяло да излезе от надзор, в случай че вуйна на момичето не се съгласила да го приюти, само че единствено краткотрайно, защото се грижи за болен наследник.
Агенция BulNews.bg потърси за коментар шефът на „ Социални действия “ във Враца Мария Търнавска. Тя съобщи, че е осведомена със случая и още през днешния ден е почнала персонална инспекция. Тази заран тя потегля за Добролево, с цел да ревизира на място протичащото се с Цецка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР