След края на този мандат има доста средства в сметките

...
След края на този мандат има доста средства в сметките
Коментари Харесай

Глушков очерта приоритетите в новия си мандат начело на БФБ

След края на този мандат има много средства в сметките на Федерацията - към 1,6 милиона лв.. По отношение на спонсорите нашата тактика е да имаме сътрудници в избрани действия - сътрудници за ББЛ А група, за НБЛ, които да подвигат качеството на продукта и да подвигат развиването ". Това разгласи президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, който през вчерашния ден бе избран отново за трети мандат отпред на организацията.

На Общото заседание на БФБ Глушков победи съперника си за президентския пост Владимир Боянов с 96:40 гласа, а в новия Управителен съвет влизат още инж. Петър Георгиев, Орлин Атанасов, Красимира Банова, Сашко Везенков, Симеон Ценов, Асен Николов, Събин Маринов, Стихомир Стоянов, Данаил Кирилов, Иван Ценов и Милен Велчев.

Днес Глушков очерта главните си цели за новия мандат отпред на Федерацията - работа по райони, като за всеки район в страната ще има човек в УС и усилена работа в женското направление на баскетбола в България. Президентът на БФБ също по този начин съобщи, че ще се работи върху баскетбола 3х3, който към този момент е олимпийски спорт, тъй като той може да обезпечи баскетбол на дребните обитаеми места, където няма задоволително фрагменти за баскетбол 5х5. Глушков акцентира и значимостта на работата с най-малките - децата още от 6-годишна възраст, тъй като конкуренцията на все по-големия избор от разнообразни спортове понижава фрагментите за баскетбола. " Едно обитаемо място от 100 хиляди души би трябвало да има 10 детски тима ", акцентира Глушков.

Той разяснява и бюджета на Федерацията за идната година. " Държавното финансиране сега е една необятно променлива големина. Може би след 10-15-20 дни ще имаме по-голяма оптимистична прогноза, постоянно сме оптимисти. В нашата маркетингова стратегия има заложени цели и сегменти за развиване, където също би трябвало да търсим сътрудници ". От Федерацията допълниха, че сега се работи интензивно по отношението на намиране на спонсори и се надяват скоро да бъдат оповестени нови партньорства.

В УС на Федерацията се завръща Иван Ценов, който е с сектор баскетбол в инвалидни колички. " Аз в никакъв случай не съм бил надалеч от баскетбола, в никакъв случай не ми е било безразлично какво се случва. Няма да се връщам обратно какви са били аргументите да си подам оставката. Смятам, че в този момент пред този Управителен съвет стои ужасно доста работа, доста е значимо да се образуват работещи комисии, тъй като тези комисии би трябвало да са работещата мощ, да оферират хрумвания и решения на УС, които той да утвърждава. Надявам се, че всичко ще бъде наред и нещата ще се случат ", съобщи той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР