След кратко обсъждане горната камара на руския парламент одобри законопроект,

...
След кратко обсъждане горната камара на руския парламент одобри законопроект,
Коментари Харесай

Русия предвижда отнемане на имущество за дискредитиране на армията

След малко разискване горната камара на съветския парламент утвърди законопроект, който ще разреши на управляващите да конфискуват пари, полезности и други активи от хора, наказани за разпространяване на „ съзнателно погрешна информация “ относно армията на страната.

Законопроектът, който беше утвърден от долната камара предходната седмица, се очаква да получи подписа на съветския президент Владимир Путин и скоро да стане официален закон.
Това е закононарушение, което провокира най-голямо отвращение в обществото. То показва огромен цинизъм и пренебрежение към сигурността и суверенитета на страната ни. Това е дискредитиране на въоръжените сили, съзнателно разпространяване на погрешна информация и апели за наказания. Това е реабилитация на нацизма.
Ирина Яровая, заместник-председател на Държавната дума

Така нареченият “закон против дискредитирането на съветската войска "  се използва редовно, с цел да заглуши критиците на Путин. Множество граждански активисти, блогъри и елементарни руснаци получиха дългогодишни ефикасни присъди. 

Новият закон за конфискация ще се ползва за хора, които са наказани за обществено подбудителство към „ екстремистки действия “ и приканване към дейности, които биха навредили на сигурността на страната или „ дискредитират “ въоръжените сили.

Законопроектът, обаче не включва отчуждаване на недвижимо имущество, което подлежи на запор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР