След краха на Съветския съюз Русия не тръгна по пътя

...
След краха на Съветския съюз Русия не тръгна по пътя
Коментари Харесай

Немски историк: Путин не е Брежнев — той има повече амбиции

След краха на Съветския съюз Русия не потегли по пътя на демократичното развиване, а в противен случай, възприе антизападните обичаи от времето на царската империя, съобщи в изявление за Die Welt историкът Жак Шустер.

Ръководителят на Кремъл Владимир Путин не се интересува от поддържането на статуквото, уверен е специалистът: "Той желае да оптимално да възвърне сферата на руското въздействие. "

Национал-популизмът се трансформира в проблем за цяла Европа и Запада, съобщи в изявление за Die Welt немският историк Жак Шустер. Например в Източна Германия тази идеология стана „ привлекателна” в доста връзки заради обстоятелството, че след 1945 година страната се развива неравномерно. Въпреки това демократичните политически обединявания също са отговорни за възходящата известност на десните.

Прекалено дълго време пренебрегнаха проблемите, които засягат хората, и по-специално казуса с миграцията, изясни специалистът, написа "Поглединфо ".

Бездействието на Европа на външнополитическата сцена докара до обстоятелството, че през последните 14 години европейците не бяха в положение да вземат решение за своето място в света и персоналните си желания.

Следователно не е изненадващо, че някои страни са обезпокоени да вземем за пример във връзка с член пети от Устава на НАТО, който се отнася до груповата самозащита, отбелязва Шустер.

Историкът упреква ръководещите партии на Германия за актуалното положение на нещата: Християндемократическия съюз, Християнсоциалния съюз и Социалдемократическата партия на Германия. Той напомня, че някогашният ръководител на социалдемократите Вили Бранд постоянно се е застъпвал за "източната политика на западна основа ".

Днес членовете на неговата партия са еднообразно отдалечени от Съединени американски щати, от една страна, и от Русия с Китай, от друга. „ Въпреки рационалната рецензия към Доналд Тръмп, смятам това равновесие за неточност “, акцентира Шустер.

От 1917 година СДПГ е „ антицаристка и антиболшевишка партия “, напомня историкът: „ За Вили Бранд и Хелмут Шмид постоянно е било явно, че външнополитическото съдействие със Съветския съюз е допустимо единствено в случай че Федерална Република Германия ще бъде част от Запада и идеологически се дистанцира от Москва.

Първата фаза на социално-либералната източна политика от 1969 до 1975 година се основава на трезво схващане, че Съветският съюз се интересува основно от поддържането на постигнатото. Брежнев се интересуваше от поддържането на статуквото. Можехме да сме сигурни в това. "

„ След краха на Съветския съюз Русия освен не следва пътя на западните демокрации, само че и продължи антизападните обичаи от времето на царската империя, чийто главен бранител е Православната черква.

Путин не е демократ и не е политик на статуквото. Той желае оптимално да възвърне сферата на руското въздействие. “, твърди Шустер.

„ С противозаконното присъединение на Крим “* през 2014 година ръководителят на Кремъл „ прокара линия под ерата на Парижката харта от 1990 година “, изясни историкът: „ Всъщност с окупацията на Крим той отзова подписа на Горбачов. 2014 година стана значим стадий, и ние би трябвало безусловно ясно да осъзнаваме това, когато търсим реалистични пътища за възстановяване на връзките с Русия. "

* Крим влезе в състава на Русия, откакто голямото болшинство от полуострова гласоподава на референдум на 16 март 2014 година (бел. ИноТВ).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР