След ковид пандемията все повече деца се борят с проблеми

...
След ковид пандемията все повече деца се борят с проблеми
Коментари Харесай

Кризата с психичното здраве и играчките, които учат децата да са гъвкави

След коронавирус пандемията от ден на ден деца се борят с проблеми с психологичното здраве, а родителите им търсят способи за създаване на прочувствена резистентност, написа Асошиейтед прес.

Компаниите за произвеждане на играчки също стартират обръщат огромно внимание на това. Макар че е в начална фаза, от ден на ден търговци на играчки възприемат така наречен MESH (mental, emotional and social health или психологично, прочувствено и обществено здраве), като название за играчки, които учат децата по какъв начин да се приспособяват към нови провокации, да позволяват спорове, да се пазят или да вземат решение проблеми.  

Абревиатурата е употребена за първи път в общности, свързани с детско развиване и от Американската асоциация на лагерите преди 10 години, само че закупи нов отзив след пандемията. Рейчъл Хармут, началник на ThinkFun, поделение на компанията за играчки Ravensburger, и персоналния (семеен ) лекар Дебора Гилбоа, образуваха " работна група MESH " по-рано тази година. Целта е да накарат производителите да проектират играчки, като имат поради играждането на  емоционална резистентност, както и да насърчат търговците на дребно да ги пуснат на пазара. 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by ThinkFun (@thinkfun)

Много играчки, които биха могли да се смятат за MESH, към този момент се употребяват - да вземем за пример игри за запаметяване, кукли, някои типове Лего. На годишното ревю на промишлеността за играчки в Ню Йорк, което се организира напълно скоро, бяха показани много играчки, които предизвикват децата да изразяват чувствата си благодарение на огледала или кукли (подобни на hand2mind и Open the Joy).
    View this post on Instagram           
A post shared by OpenTheJoy (@openthejoy)

Дейв Андерсън, психолог към Child Mind Institute, приветства напъните, само че предизвестява родителите, че трябва да внимават във връзка с изказванията, които разнообразни фирмите може да вършат. Въпреки че има доказателства, че уменията, за които приказват от работната група за MESH, могат да изградят резистентност, няма доказателства, че самите играчки ще го създадат, съгласно него.

Експертите настояват, че детската меланхолия и тревога нарастват от години. Нестихващият стрес и тъга, провокирани от пандемията от КОВИД-19, са нараснали проблемите, изключително при тези, които към този момент са ги имали и са били откъснати от консултанти и други учебни запаси по време на отдалеченото образование. В отговор на това доста преподаватели започнаха да натъртват на социално-емоционалното образование, което учи децата на умения, измежду които по какъв начин да ръководят страстите си и да основават позитивни връзки с другите.   

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР