След като задкулисно успешно провали съществуването на 45-ото и 46-ото

...
След като задкулисно успешно провали съществуването на 45-ото и 46-ото
Коментари Харесай

ГОРЕЩО В ПИК TV! Румен Радев пак възпитава новите депутати на старта на 47-ия парламент с демагогска реч

След като подмолно сполучливо провали съществуването на 45-ото и 46-ото Народно заседание, с цел да ръководи еднолично страната посредством служебния си кабинет до президентските избори, на които завоюва втори мандат, Румен Радев, само че към този момент без китара и вдигнат пестник, още веднъж възпитава депутатите от следващия четвърти за тази година 47-и парламент.

В това Народно заседание Румен радев залага на прокситата си Кирил Петков и Асен Василев, с цел да продължи да държи под надзор цялото ръководство на страната.

" За мен е чест да бъда след първите, говорили пред 47-ото Народно заседание ", стартира Радев.

" Надеждите към новия парламент са големи, а залогът - съдбоносен. Нека преди да изговорим първите си думи от тази естрада, да осмислим задачата, която жителите ни разпоредиха. За първи път в границите на година, формираме трето Народно заседание ", продължи той.
свързани новини89599на 02.12.202168559на 30.11.2021
" В основата си предходните два Народното събрание не съумяха да образуват стабилно мнозиство и да образуват постоянни държавни управления ", сподели още Радев.

" Да, нашето общество още търси излаз от корупционното статукво. То към този момент сподели не на реставрирането на авторитаризма. Време е за народен консенсус. Нужен ни е политически консенсус на реформаторските сили. От него зависи да имаме държавно управление и самият живот на Народното събрание, зависи и ориста на политическата ни система, която не може да понесе следващи предварителни избори посред зимния сезон. Искам да поздравявам и предварителните диалози сред евентуалните сътрудници. В България протичат дъблоки процеси по възобновяване на демокрацията. През миналите години парламентарният надзор беше анулиран. Загубата на доверие в политическата класа пролича в отдръпването от урните. Ние повече не можем да допуснем пилеене на историческо време. Обществото чака актуализиране на изборните описи “, продължи Румен Радев.

Приоритетна задача е демонтажа на прокурорския чадър. Надявам се всички демократи отляво и отдясно да са уверени, че това е ключът към бъдещето, заприказва Радев и за правосъдната промяна. Ако това не случило, то предишното щяло скоро да потърси политически реванш, заключи Радев.

" Българите чакат законови промени, които да разрешат спомагателни ограничения за справяне със обществената рецесия. Борбата с пандемията също остава значима тематика ", регистрира той.

" Следя настройките, само че мисля, че си коства да разгледате бюджета, който служебното държавно управление е длъжно да внесе в Народното събрание по закон ", заприказва политически Радев и посочи преимуществата му, които щели да доведат до покачване на приходите и по този начин да си припише някакъв триумф.

" Необходим е консенсус по всички значими политически тематики изключително, когато е заложена нашата историческа еднаквост “, сподели Радев и съобщи, че той и президентската институция са отворени за такива диалози.

" Крайно време е да се приключи порочната процедура основни закони да се трансформират тихомълком. Това е вратата на лобизма и тя би трябвало да бъде затворена “, уточни Румен Радев.

" Ще си разреша да повторя споделеното пред 45-ото Народно заседание, че всичко, споделено дотук, ще остане единствено в областта на положителните пожелания. Необходими са ни непоколебими дейности за одобряване върховенството на правото, за задушаването на корупцията, за усилване контрола над публичните разходи. Немалко анализатори прогласиха, че тези избори поставят завършек на прехода. За мен това е опция, само че не и приключен факт. От вас зависи този парламент да затвори епохата на прехода. Вярвам, че този парламент, най-младият до момента, има силата и решимостта да върне оптимизма на българите. На добър час! ", приключи Румен Радев 13-минутното си послание към новия парламент.

Гледайте онлайн по ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР