След като в началото на септември Мира Добрева се размина

...
След като в началото на септември Мира Добрева се размина
Коментари Харесай

Мира Добрева пак хукна по чукарите

След като при започване на септември Мира Добрева се размина на косъм със гибелта, едвам дочакала да се позакрепи, че да хукне още веднъж по чукарите.

И въпреки в профил това да наподобява прекомерно преждевременно, едно от най-емблематичните лица на Българска национална телевизия твърди, че точно планината подкрепя по-бързото й възобновяване. Истината е, че към този момент е нараснала освен честотата, а и продължителността на разходките си. Миналата седмица пробвала нова екопътека към хижа Селимица.

 

Категорична е, че пред всеки мол би избрала планината, където намира всичко, за което жадува душата й.

Припомняме, че Добрева получи перитонит и бе призната по неотложност в „ Пирогов “ при започване на септември. Дъщеря й Лора показа, че получила рецесията на връщане от поход до Рилските езера, когато дъхът й бил на косъм да спре. Въпреки сполучливата интервенция, се появиха затруднения, които постановиха Добрева да бъде сложена в медикаментозна кома.

 

От голямо значение е не бързата реакция на екипа на Спешна помощ и лекарите, поели я в „ Пирогов “, а и фактът, че се влошила вкъщи. Добрева отбелязва, че когато става въпрос за здравето, човек постоянно се втурва да търси най-хубавия експерт, само че в нейния случай нямала време за нищо и разчитала единствено на връзката си с Бог. Имала единствено упованието си в него.

 

 

Само месец след премеждието тв водещата отиде до манастира „ Свети Димитър “ в с. Лозен. От там тя пусна клипче, в което отбелязва, че ще й се наложи да изчака преди още веднъж да може да катери и да се върне на работа и в живота изобщо.

 

 

Няколко дни по-късно тя изглеждаше напълно възобновена и с щерка й Лора отидоха на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна. След това за Мира последваха и по-далечни разходки. Възстанови и срещите си по работа и с другари, а измежду първите, с които се срещна бе баба Дора, която скоро ще навърши 104 години. Възрастната жена, която непрекъснато приказва със сърцето си и го моли да спре, този път го помолила да побие още малко, с цел да дочака излизането на Добрева от болничното заведение.

Инфо: Уикенд

Тагове: Мира Добрева перитонит усложнения операция БНТ възстановяване туризъм планина
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР