След като в началото на април обяви, че започва да

...
След като в началото на април обяви, че започва да
Коментари Харесай

Нов обрат по руския дълг – днес Москва плати с долари, а от нас иска рубли

След като при започване на април разгласи, че стартира да заплаща вноските по дълга си в рубли, през днешния ден Русия заплати в долари, написа във Facebook икономическият специалист Георги Ангелов.
Напомняме, новината идва на фона на съветските искания ком България, Полша и други „ вражески страни “ да заплащат доставките на съветски газ в рубли.

„ Помните ли, че при започване на април Русия разгласи, че няма да си заплати дължимия дълг в долари? Вместо това извърши заплащане в рубли - рубли, преведени по сметки в съветска банка и блокирани. Това би представлявало банкрут по външния дълг, нещо, което не се е случвало от времето на Ленин през 1917 година Както коментирахме при започване на месеца, оповестяването на банкрут се случва след приключване на 30 дни гратисен интервал. “ – припомня Георги Ангелов.

„ Обаче, през днешния ден Министерството на финансите на Русия направи цялостен поврат и разгласи, че превежда цялостното дължимо заплащане напълно в долари - 564.8 милиона $, преведени на платежния сътрудник Ситибанк Лондон. Отделно са платени 84.4 милиона $ дължими лихви по други облигации. Министерството на финансите на Русия акцентира, че е изпълнило отговорностите си според изискванията в емисионната документи. “ – показва специалистът.

Той вижда сериозен знак в последия ход на Москва: „ И по този начин, за следващ път Русия мигна - не се осмели да заплати в рубли и да попадне във банкрут (default). Много забавно развиване. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР